Destiny gör comeback efter 10 år

0

Den 27:e januari 2015 släppte Göteborgsbandet Destiny den digitala singeln och videon Living Dead, bandets första nya release på tio år! Låten är det första smakprovet från bandets kommande 33-års jubileumsalbum som släpps senare i år.

Destiny som är ett av Sveriges äldsta hårdrockband bildades redan 1982 och har sedan dess existerad utan uppehåll om än med varierande bemanning. Senaste albumet Beyond All Sense 2005 släpptes för tio år sedan. Att det tagit så lång tid att släppa något nytt beror i huvudsak på att det var väldigt svårt att hitta rätt ny sångare till bandet. Medan man letade började man spela in musik till det kommande albumet Global Warming. När Destiny ännu inte hittat rätt sångare 2011 bestämda man säg för att spela in ett jubileumsalbum då bandet skulle fylla 30 år 2012. Tanken var då att gamla medlemmar skulle gästa på olika låtar. Tyvärr drabbades Stefan Björnshög av personlig sorg då hans fästmö hastigt gick bort i början av 2012 och allt sköts på framtiden. En period var bandets framtid t.o.m. osäker. Under hösten 2012 började Destiny arbeta på allvar igen och det var också då som man äntligen hittade sin nya sångare i Jonas Heidgert som genast började spela in sång både till jubileumsalbumet och Global Warming.

Musiker på inspelningen är:
Jonas Heidgert: sång
Michael Åberg: gitarr
Stefan Björnshög: bas
Kane Svantesson: trummor (video)
Roger Christiansson: trummor (audio)

Producerad av Destiny och Henrik Petterson
Inspelad och mixad i Destiny Recording Studio av och med Henrik Pettersson från Trampolin Recordings.
Mastring av Dragan Tanaskovic i Bohus Sound Recording.
Singelomslaget är skapat av Mats Gustafson

Videon är producerad av René U Valdes och Greenworks Television.

About Author

Robban är en 30 år gammal Trollhättebo som fotar porträtt och konserter på fritiden samtidigt som han agerar Chefredaktör åt CrankItUp.se. När han inte gör nåt av detta kan han antagligen träffas på på gymmet!