Dio kommer till Sverige

0

Det har gått hela sju år sen heavy metal legenden Ronnie James Dio gick bort. Men mannen som gav oss hornen kommer nu resa världen runt på turné med hjälp av det amerikanska företaget Eyellusion, som återskapar Dio med hjälp av hologramteknik. Dio Returns: The World Tour kommer spela på över 80 ställen i världen och börjar i Helsingfors den 30e november. Den 3e december så kommer föreställningen till Stockholm och spelar på Fryshuset.

Hologram-Dio kommer att spela tillsammans med före detta medlemmar av självaste bandet Dio, med Simon Wright (trummor), Craig Goly (gitarr) och Scott Warren (keyboard). Björn Englen som tidigare lirat med Yngwie Malmsteen kommer spela bas. Turnén kommer dessutom få förstärkning från Tim “Ripper” Owens (Judas Priest, Iced Earth) och Oni Logan (Lynch Mob) på sång. Det bjuds alltså på live musik med inspelad Ronnie James Dio sång från tidigare live spelningar.

Företaget hoppas att alla Dio fans, de som fick chansen att se legenden spela live tidigare och de som var för unga ska kunna njuta av Dio Returns. Det kommer bjudas på klassiska Dio låtar som Holy Diver och We Rock, men även Black Sabbath låtar som Heaven and Hell och Rainbows egna Man on the Silver Mountain.

Nedanför finner ni en liveinspelning där Eyellusion bjöd Wacken besökarna år 2014 på en Dio konsert.

About Author

Ungdom i Stockholm med fokus på recensioner. Uppskattar all sorts musik. Ryktet går att han även aldrig har nekat en Magic: The Gathering duel.