Domgård – Rót

0

Domgård - Rót
Carnal Records
Släpps 14 juni

Atmosfäriska influenser har uppenbarat sig i Domgårds black metal under den senaste åren. Rót, den fjärde fullängdaren i bandets karriär, har en stark koppling till tidigare material och skivans stämning påminner om hedniska ritualer.

Den akustiska öppningen Vid Elden är som lugnet innan stormen, vilket utgör en effektiv början på albumet. Musikens aggressivitet och enkla, men effektfulla riff, på Trollfader Djävulen passar bra ihop med de melodiska delarna. Bergelmirs Blod för också tankarna till sträv hednisk stämning, något som är karakteristisk för Domgårds verk. Till skillnad från låtarna från de första albumen är låtarna på Rót långsammare och mystiken är högst påtaglig i När Löven Faller Faller Ni Alla. Den dramatiska Lokabrenna, den melankoliska sången på Sejdmannens Drömmar och den akustiska inledningen till Múspellsheimr är de bästa exemplen på skivans atmosfär.

Trots att en genomlyssning på Rót inte är bortkastad tid så är följdriktigheten inte skivans starkaste sida. De alltför tvära kasten mellan dynamiska, råa låtar och stämningsfulla spår blir tyvärr det som förstör helheten.

Betyg: 6/10

Spår
1. Vid Elden
2. Trollfader Djävulen
3. Bergelmirs blod
4. När löven faller, faller ni alla
5. Sejdmannens Drömmar
6. Rót
7. Lokabrenna
8. Múspellsheimr
9. Vígríðr
10. Ginreidh

Medlemmar
Vindkal – sång, gitarr, synthar
Mardröm – gitarr
Askr – bas
Hrimner – trummor

About Author