DVI bokar Godflesh till Stockholm och Göteborg

0

Det legendariska industrimetal bandet Godflesh kommer till Sverige för två exklusiva spelningar i Stockholm och Göteborg. Duons innovation ljudskapande har influerat band över hela klotet och har samtidigt behållt sin plats på tronen som de ledande inom genren. Med 1989 års album Streetcleaner tog bandet de första stegen mot storhet. Detta album klassas än idag av många kritiker som ett av de bästa albumen genom tiderna inom tung metalmusik. Att bevittna bandet live är en upplevelse och nu är det Sveriges tur för att ödeläggas av maskiner och pumpande oljud.

Supportakt för Stockholmskvällen är inga mindre än episkt, krossande och förförande YOB har skapat sig en värld där landskap består av röktäckta ängar och blodröda solar.  Sedan starten -96 har Mike Scheidt tagit med lyssnaren på en resa genom den värld han skapat. Även Wiegedood från Belgien passar på att föreviga höstmörkret denna afton med klassisk black metal mixat med atmosfäriska melodier och ett träffsäkert driv. Det är vackert, det är ångestfullt men framförallt är det jävligt bra.

I Göteborg är det däremot den omtalade en-mans orkestern från San Diego, Author & Punisher, som står för supportplatsen. De leverar av industriell doom metal med sina skapelser ”drone-machines” och ”dub-machines” som skapats av huvudmannen själv, Tristan Shone. Artisten var en av de mest omtalade på förra årets Roadburn Festival och har blivit en hyllad akt inom industri/doom och metal-genren.

PLATS: Kraken – Stockholm
DATUM: Fredag 19:e Oktober
TID: 19:00
BILJETTER: 355kr (inkl. serviceavgift) – www.tickster.com

 

PLATS: Sticky Fingers – Göteborg
DATUM: Lördag 20:e Oktober
TID: 20:00
BILJETTER: 355kr (inkl. serviceavgift) – www.tickster.com

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.