ELECTRIC BOYS – ”And Them Boys Done Swang”

0

ELECTRIC BOYS – ”And Them Boys Done Swang”
(Supernova Records / Cosmos Music Group)

För cirka 20 år sedan köpte jag plattan ”Funk-O-Metal Carpet Ride” på vinyl och blev genast imponerad av det nya soundet och inte minst kombinationen av funk, rock, groove och Beatlesharmonier. Idag när jag lyssnar på deras nya platta ”And Them Boys Done Swang” känns det mer helgjutet och vassare och framförallt så svänger det ordentligt precis som förr.

När öppningsspåret ”Reeferlord” brakar igång känns det övertygande och i versen ligger en riktigt snygg akustisk slidegitarr och får fram en bluesig knorr och visst låter det Electric Boys! Över hela skivan är det bra melodier kryddade med snygga körer över tunga riff. Tredje låten ”Father Popcorn´s Magic Oysters” börjar med en skönt flummig refräng som för tankarna tillbaka till 60-talets mer psykadeliska band innan versen visar vart skåpet ska stå. Ett annat guldkorn är låten ”Angel In A Armoured Suit” med en tung refräng.

Electric Boys har alltid varit bra på skiva men det är live de är som bäst och med det här nya materialet tillsammans med de gamla blir de oslagbara. Ni som var med när det begav sig kommer absolut gilla den här plattan och för er som ännu inte upptäckt ett av Sveriges största band är det bara att skruva upp volymen till 11.
För att göra en kort sammanfattning – det svänger fett!

Betyg: 7 / 10

Timas Eliasson

About Author