Eleine – Eleine

0

Cardiac Records
18 April 2015

Hård Symphonic metal med en unik prägel. Precis så beskrivs de svenska bandet Eleine. 2013 var alla fem bandmedlemmar krönade och första singeln Gathering Storm släpptes 2014. Sedan dess har bandet spelat på stora evenemang så som Sweden Rock Festival och Rock Stage Malmöfestivalen. Så sent som i fjol åkte bandet tillsammans med Moonspell och The Foreshadowing på Europaturné.

Symphonic metal tas till sin höjd när Eleine spelas igenom. Storslagna majestätiska element med tuggande gitarriff är en lyckad kombo. Likaså sångerskan Madeleine Liljestam och gitarristen Rikard Ekbergs stämmor. Med Rikards growlande, morrande viskningar och Madeleines kristallklara ton liknar det en Skönheten Och Odjuret-saga. Turn To Dust och A Glimse Of Hope blir lugnet i stormen med piano och instrumentalt. Dock är många av låtarna likt en spännande fotbollsmatch. Albumet levererar bra verser, men precis när man tänker att allting kommer kännas så bra om refrängen sitter i nätet, så blir man tyvärr ofta besviken. Halvleken är över när Death Incarnate kommer som ett sprängskott. Pigg med instrument, sång och text som kommer springande framåt i snygg rask takt.

När man ständigt väntar på att straffen ska pricka rätt så blir spänningen man kände lätt neutral och man känner istället nästan ingenting alls. När nästa spår skjuts iväg vill man så gärna att det ska sitta som en smäck så euforin kan utbryta. Men efter ett antal ribbor och stolpskott senare är det väldigt få som kommer ända in i mål.

Betyg: 6/10

Medlemmar:
Madeleine Liljestam – Sång
Rikard Ekberg – Gitarr, sång
Andreas Mårtensson – Bas
David Eriksson – Trummor
Sebastian Berglund – Keyboard

Spår:
1. Land Beyond Sanity
2. Destiny
3. Gathering Storm
4. Devotion
5. Turn To Dust
6. A Glimse Of Hope
7. A Sin
8. Death Incarnate

About Author