Eleine – Until The End

0

Black Lodge Records
Släpps den 23 februari

Tre år är en precis lagom tid för att smida sitt järn. Speciellt när det består av majestätiska toner och symfonier som får hörselgångarna att vibrera. Med en förförisk och monumental stil gör Eleine det som svenska fotbolls herrar inte klarar av, nämligen att göra klockrena mål och plocka hem prispokalen.

Until The End är fylld av klassisk körsång, intressanta keyboardslingor och självklart en sångerska med en mäktig pipa. Madeleine Liljestam har en tydlig kapacitet till att sjunga som om det vore hennes sista dag på jorden. Trots detta dippar sångmelodierna för ofta i refrängerna. Sanity och Hell Moon (We Shall Never Die) är uppenbara guldkorn med snabba takter, minnesvärda textrader, episka gitarrsolon och exemplarisk growl från gitarristen Rikard Ekberg. Till skillnad från debuten känns Until The End kreativ och nytänkande, framförallt introt till Story Untold som påminner om en Tim Burton-film. En allvarlig ögonöppnare inträffar under pianoakustiska Please som kan vara en av de bästa balladerna ett rockband släppt under 2010-talet.

Eleine har utan tvekan ökat på takten och gett sig in i leken på allvar. Många spår är såpass övertygande att de till och med kan tävla mot käftsmällen Death Incarnate (Eleine, 2015). Undertecknad känner sig näst intill ivrig över vad malmöborna kokar ihop härnäst. Denna energiska “Skönheten och odjuret”-saga får mer än gärna utvecklas i några år till.

Betyg: 8/10

Medlemmar:
Madeleine Liljestam – sång
Rikard Ekberg – gitarr, sång
David Eriksson – trummor
Andreas Mårtensson – bas
Sebastian Berglund – keyboard

Spår:
1. Story Untold
2. Echoes
3. Sanity
4. From The Grave
5. Whisper My Child
6. Until The End
7. Please
8. Another Rite
9. Hell Moon (We Shall Never Die)
10. Prelude: Arise
11. Break Take Live

About Author