Elvenking – Reader Of The Runes – Divination

0

Elvenking – Reader Of The Runes - DivinationAFM Records
Släpps 30 augusti

2019 är året då varje italienskt sagoberättande metalband med stolthet presenterar en helt ny fantasivärld fylld med episka melodier. Här skiljer sig Elvenking på intet sätt från mängden. På sin tionde fullängdare har de byggt upp ett helt nytt epos där äventyren är fartfyllda och deras folk/power metal är tyngre än någonsin.

Till skillnad från de mer episkt symfoniska kollegorna i berättargenren satsar Elvenking på folkliga inslag. Inledande Heathen Devine plockar upp en akustisk, lätt medeltida melodi som snart går över i ett högt drivet riffande. Det är melodiskt så det förslår och är man på gott humör är det inte svårt att vissla med. Det bombastiska musicerandet fortsätter över spår tre och in i Silverseal. Ett snyggt nummer som skapar funderingar kring Sabatons inflytande i låtskrivandet. Påföljande The Misfortune of Virtue är ett av plattans tyngsta alster. Ett galopperande pianoriff lämnar tajt och snyggt över till grymt thrashmanglande gitarrer. I samarbete med Lancs på trummor driver gitarristerna Aydenf och Rafahel varierat men bestämt låten framåt. Detta koncept är giltigt även för till exempel Malefica Doctrine där även Damna (sång) spänner alla muskler och bjuder på mörk intensiv growl.

Det är ingen tvekan om att detta är ett avstamp på väg mot något nytt i bandets historia. Reader Of The Runes – Divination gör rejäla försök att utveckla genren genom att väva in annan modern metal. Detta till skillnad från många band idag som backar och kör i mer nostalgisk riktning.

Betyg: 8/10

Spår
1. Perthro
2. Heathen Divine
3. Divination
4. Silverseal
5. The Misfortune of Virtue
6. Eternal Eleanor
7. Diamonds In The Night
8. Under the Sign of a Black Star
9. Malfica Doctrine
10. Sic Semper Tyrannis
11. Warden of the Bane
12. Reader of the Runes – Book I

Medlemmar
Damna – sång
Aydan – gitarr
Rafahel – gitarr
Lethien – violin
Jakob – bas
Lancs – trummor

About Author

Recenserar mycket och gärna. Rötterna i thrash, death och klassisk heavy metal. Blir även en del konsertfoto när tillfälle ges.