Energistint Bullet

0

Bullet hade ingen tacksam uppgift att avsluta Rockoff 2010. Som ersättare för upptagna Crashdiet var bandet tvungna att ta en nattlig bilfärd från Malmö till Stockholm för att hinna med Finlandsbåten.

Väl på scen plågas inledande Midnight Riders (Riding Free) av skitljud. Den haltande starten rinner dock av Bullet som vatten på en gås och Hell Hofer verkar nöjd och belåten. ”Tusen, tusen tack” med bred Växjödialekt får den åländska publiken höra gång på gång från Udo Dirkschneiders och Brian Johnsons kärleksbarn.

Pyroteknik och Sean Banan

Efter inledningen med tyngd på första albumet Heading For The Top och ännu osläppta låten Stay Wild startar konserten om till introt av senaste albumöppnaren Pay The Price. Nu fyrar bandet av alla cylindrar. Eldpelarna vid scenkanten matar på för fullt, Hampus Klang och Adam Hector gungar höft nog att ge Tony Irving hjärtklappning och Hofer viftar mer med näven än en brat i Båstad.

I avslutande Bang Your Head dyker också Sean Banan upp som bisarr gästartist och bjuder på ett ordentligt falsettskrik och rumpskak till publikens jubel.

Efter konserten syns bara glada mungipor. Bullets goda liverykte har återigen visat sig stämma. Nästa gång är det fler i publiken då bandet besöker Ålands 6500 öar.

Låtlistan:
1. Midnight Riders (Riding Free)
2. Rock N Roll Remedy
3. Heading For The Top
4. One Deal With The Devil
5. Stay Wild
6. Turn It Up Loud
7. Pay The Price
8. Rock Us Tonite
9. Dusk Til Dawn
10. Rambling Man
11. Bite the Bullet
12. Roadking
13. Bang Your Head (med Sean Banan)

Text, foto och video: Alexander Skogberg

About Author