Engel – Abandon All Hope

0

Engel Abandon All HopeEngel, Abandon All Hope
Gain/Sony Music
Släpps den 11 maj

Sveriges metal-stad nummer ett visar återigen framfötterna när Göteborgsbandet Engel släpper nytt. Massiva melodier och metalliska inslag av industriell karaktär blandas med en nypa death metal till en matig och omstörtande mix.

I inledande The Darkest Void utnyttjas känslan av mystik. De elektroniska tonerna smattrar som explosiva fyrverkerier och bygger upp melodierna tills att kören av sångröster öppnar upp för finalen. Sångaren Mikael Sehlin är en sann rebell och övergången från growl till ren sång är smärtfri. Texten är stark och budskapet glasklart, ingen styr över dessa musiker. De monstruösa gitarrerna kommer fram ordentligt i Death Reversed som har ett högre tempo och tyngre ljudbild. Riffen går från brutala till dödliga i solona och river obarmhärtigt tag i trumhinnan. Basisten Steve Drennan får basen att mullra som en nyvaken best medan trummorna backar upp med rejält smatter. Death Reversed sätter ett rejält avtryck med den kraftfulla sången som slår det mesta på plattan. Killarna har på detta album gått utanför sin trygga zon och verkligen vågat skita ner ljudbilden rejält. Detta resulterar i att överraskningarna återkommande och nya sidor av musikerna visas i mjukare Gallow Tree.

Med en perfekt balans mellan industriell metal och death metal är det här en musikalisk helhet som är så nära perfektion man kan komma. Skivan är välproducerad och experimentell, moderna uttryck blandas med några som är till åren gångna. Abandon All  Hope är ett album som håller uppe intresset rakt igenom  och får mig att villigt överge allt hopp för att besöka Engels himmelska helvete.

Betyg: 8/10

Spår: 
1. The Darkest Void
2. The Legacy Of Nothing
3. Book Of Lies
4. As I Fall
5. Buried
6. Untouchable
7. Death Reversed
8. Across The Abyss
9. Gallows Tree
10. Abandon All Hope
11. The Condemned

Medlemmar:
Mikael Sehlin – sång
Marcus Sunesson – gitarr
Steve Drennan – bas
Oscar Nilsson – trummor
Niclas Engelin – gitarr

About Author