Entombed – Clandestine Live

0

Threeman Rec
Släpps 7 maj

Med sin legendariska death metal har Entombed stått på sina egna ben sedan starten 1989. Ett antal år och ett antal album senare tar grabbarn med oss på en resa 25 år tillbaka i tiden. Clandestine (1991), som för många är bandets absoluta milstolpe, ska nu få upplevas live. I mer än tio år har det ekat i musikanternas diskografi. Förhoppningsvis kommer det inte eka i tio år till.

Om och om igen får man höra om band som hoppas på att försöka uppnå sina gyllene dagar genom ett livealbum. I detta fall hoppas inte ens Entombed, de vet. Ett 25-års jubileum kan ses som ett billigt trick men när Living Dead drar igång låter det som att grabbarna absolut inte har förlorat något krut sedan 1991. Solot under Blessed Be är ännu ett tvättäkta bevis på detta. Att Left Hand Path (Left Hand Path, 1990) finns med på sluttampen av albumet är endast en trevlig överraskning. Medan Robert Andersson (sång) sköter sin position med råge låter Evelyns absolut briljanta gitarriff mer vibrerande och levande.

Fastän detta album är professionellt inspelat fångar det in de råa tonerna. Det osar skitig replokal, sliten skinnjacka och ljummen folköl från första till sista torn. Grabbarna har tagit ner nostalgin ifrån hyllan och lagt den rakt framför näsan på lyssnaren. Clindestine Live kommer definitivt att tända gnistan i gamla fans men också andas liv i det vi kallar death metal-genren.

Betyg: 8/10

Spår:
1. Intro
2. Living Dead
3. Sinners Bleed
4. Evilyn
5. Blessed Be
6. Stranger Aeons
7. Chaos Breed
8. Crawl
9. Severe Burns
10. Through The Colonnades
11. Left Hand Path

Medlemmar:
Robert Andersson – sång
Axel Hellid – gitarr
Uffe Cederlund – gitarr, kör
Edvin Aftonfalk – bas
Nicke Andersson – trummor

About Author