Entrails – Rise Of The Reaper

0
Entrails Rise Of The Reaper

Metal Blade 
Släpps 11 oktober 

Svensk death metal har sin alldeles egna plats inom brutal metal. Det finns två sound att förhålla sig till när man skapar melodisk death metal, The Gothenburg Sound och andra arga band på 90-talets ostkustscen med Entombed i spetsen. Entrails tillhör den senare skolan och har nu släppt sitt sjätte offer till själaskördaren. 

Både skivomslag och titel luktar död och death metal lång väg. Lite väl sunkig lukt kanske, även för att komma från dödsriket. Rise Of The Reaper är absolut ett brutalt tungt album som sprutar av ondska. Men det mesta känns igen på något sätt. Detta gäller såväl ljudet, uppbyggnaden och låtarna mot slutet av skivan. Första riktiga spåret, For Hell, känns ganska piggt och lovande. Tommy Karlsson (sång/bas) har gjort en rejäl utveckling av sin guterala sångteknik sedan senaste albumet. Därefter blir det lite sömnpiller över det hela. Först framåt sjätte låten och Gravekeeper vaknar intresset till igen med en snygg, kvick gitarrslinga i introt. Här bygger man även upp låten lite annorlunda med en grymt bra mellanakt där gitarrslingan dyker upp igen och ger en behövlig dos energi. For Whom The Head Rolls är ett rejält tungt nummer där grabbarna återigen leker med olika gitarrslingor och basgångar. Snyggast och mest intressant på den här skapelsen är nog det akustiska outrot The End

Det här är ett album som inte riktigt sticker ut utan istället bjuder på väldigt mycket av death metals variant på hockeykörer i var och varannan låt. Är man ett fan av ”gammal hederlig” death metal, med allt vad det innebär av ruttnande kött och plågade själar, har man säkert stor glädje av Rise Of The Reaper. Men för gemene metalfan blir det nog för mycket svavelos. 

Betyg 5/10 

Spår 
1. Rise Of The Reaper (Intro) 
2. For Hell 
3. Miscreation 
4. The Pyre 
5. In The Shape Of The Dead 
6. Gravekeeper 
7. Destination Death 
8. Destruction 
9. Crawl In Your Guts 
10. For Whom The Head Rolls 
11. Evils of the Night 
12. Cathedral of Pain 
13. The End (outro) 

Medlemmar 
Jimmy Lundqvist – gitarr 
Pontus Samuelsson – gittar 
Tommy Karlsson – sång/bas 
Martin Mikaelsson – trummor 
 

About Author

Recenserar mycket och gärna. Rötterna i thrash, death och klassisk heavy metal. Blir även en del konsertfoto när tillfälle ges.