Recension: Sound of a Revolution – ”Radio”

0

Här har vi ett gäng musiker från Göteborg som varit med i gamet ett tag och lirar pop/punk som låter som om Green Day skulle lira med Nicke Borg på sång. De startade 2003 och har sedan dess både spelat in och turnérat flitigt med ett uppehåll 09-11.

Bandet har likt många andra band som ligger på indiebolag inte mycket display om sig själv på nätet och den enda bakgrundsinformation som finns för de som är intresserade är en textremsa på Spanska ”Caminando como muerto desde 2003” – ”Prominerar som död sen 2003”, vilket kanske inte ger de hängivna fansen särskilt mycket att gå på.

Musiken är välproducerad och svängig och med senaste alstret ”Radio” känns det som man slår huvudet på spiken med vad man är ute efter. Musiken är radiovänlig så det står härliga till med enkla refränger och bra häng. Det hörs att de hållit på ett tag då låtarna är väl genomarbetade och bra uppbyggda, det finns inget som av detta som skriker ”indie-produktion” utan det hade lätt kunnat släppas var som helst.

Sound of a Revolution bör kunna skaffa sig en bra fanbase om man bara ser det musikaliskt, för även om man kanske saknar den riktiga hiten så svänger det rejält och man har hittat det som är alla bands största ångest– en riktigt bra sångare. Men det stör mig lite att info´n inte finns tillgänglig om bandet och att jobba med den grejen är idag lika viktigt som det musikaliska om man har ambitioner med sitt musicerande. Då får man ta och lägga de extra timmarna på nätfiske om man inte har något bolag bakom sig som gör det åt sig.

Som helhet känner jag att det finns ett riktigt bra potential och kan man skaffa den riktiga hiten så känns det som att låtarna som helhet lätt räcker till en jämn och riktigt bra platta.

Betyg:

7,5/10

Här hittar du dem på iTunes

http://itunes.apple.com/se/artist/sound-of-a-revolution/id416153838

Här hittar du dem på facebook

https://www.facebook.com/soundofarevolution/app_178091127385

About Author