Female Fronted Forces – Backstage Rockbar, Trollhättan

0

Datum: 2017-11-03
Att år 2017 fortfarande behöva säga att tjejer borde ta mer plats inom hårdrocken känns ofantligt löjligt. Det är lika självklart som att jorden är rund, men ändå behövs det upprepas gång på gång. Backstage Rockbar drar sitt strå till stacken och under parollen ”Female Fronted Forces” bjuder de på ljuvlig fredagsunderhållning i hårdrockens tecken.The Parity ComplexThe Parity Complex
Med influenser av pop, ambient och elektronisk musik är The Parity Complex första dragplåstret för kvällen. Bandet spelar en intressant tolkning av hårdrock där de tre nyckelorden är ångest, press och sympati. Det märks när sångerskan Johanna Wennströms högerhand rör sig konstant som om hon ömt vill klappa en ångestladdad tonåring på kinden. Johanna, som stundtals även drar till med lite growl, blir avgörande för bandets scenspråk. Resten av gubbarna bjuder på mellanmjölk och spelar halv-entusiastiskt på sina synthar. Dock talar musiken högt med rykande refränger och en sångprestation utan dess like.
Betyg: 7/10
Browsing Collection
Browsing Collection
Efter att ha turnerat i Asien och setts på festivaler så som Sweden Rock Festival, Putte I Parken och Vicious Rock Festival hamnar nu brudarna på en mindre scen. När Browsing Collection drar igång med sina punkiga toner känns det som att gitarristen Moa Lenngren levererar en karatespark. Alla ögon i lokalen landar på henne, vilket inte är förvånande när hon har en jädra attityd och spelglädje. Bandet levererar från start till slut utan några större musikaliska överraskningar. Det är mest en ständig loop av rock’n’roll-låtar som åker in i ena örat och ut igenom det andra. Spelningens klimax inträffar när samtliga bandmedlemmar går ner på sina knän för att avsluta showen. Browsing Collection förvandlas i stunden till ett 80-tals band som försöker riva taket. Trots detta rycker man mest på axlarna när bandet knatar av scenen.
Betyg: 5/10DahliaDahlia
När den lilla ytan framför scenen fylls till bredden förstår man att Trollhättan blivit patriotiska. Det är nämligen dags för Trollhättebandet Dahlia att inta scenen. Det kan mycket väl vara en bidragande faktor till att publiken är mycket mer samarbetsvillig nu än med tidigare akter. En till bidragande faktor är sångerskan Rebecka Haak som fullkomligt rockar loss tillsammans med människorna. När resten av instrumentalisterna backar upp henne känns bandet som en poppig metalarmé vars mål är att bryta kedjan som separerar scenen från golvet. Pyroteknik eller annat dravel behövs inte när det slår bomber och granater om bandet som blir ett med Trollhättan, och som avslutar kvällen med hårdrockstecknet i luften.
Betyg: 8/10

Text: Veronica Steen
Foto: Robert Qvist

Fotogallerier:
The Parity Complex – https://flic.kr/s/aHskwq1xec
Browsing Collection – https://flic.kr/s/aHsmau5VC9
Dahlia – https://flic.kr/s/aHsm5xv86Q

About Author