Festivalserie: Knorrfest

0

970801_10151570669873391_1361930676_n

Artikeln om Knorrfest är en del i vår festivalserie som kommer att publiceras med jämna mellanrum under hela sommaren. Andra festivaler vi kommer att skriva om är bland annat Sweden Rock Festival, Metaltown, Wacken Open Air, Getaway Rock, Skogsröjet och Muskelrock. Vill du läsa om någon specifik festival? Tipsa oss gärna genom att skicka ett mail till vår facebooksida!

KNORR2 Knorrfest startade våren 2009 som en kul grej för en födelsedagsfest. Då fick grundarna idén att ställa upp en liten scen och bjuda in några lokala band för att uppträda. Ganska snart efter detta insåg de att det fanns potential att skapa en helt ny festival för Trollhättan, som är på god väg att bli Sveriges kulturstad nummer ett.

Flera lokala band, musiker och företag blev intresserade inför 2010 års upplaga av festivalen och sen dess har Knorrfest vuxit sakta men säkert.

Grundidén med Knorrfest är att det inte ska kosta skjortan och halva brallorna att gå på festival och på just denna festival får man ett ypperligt tillfälle att se både osignade och etablerade artister för ett mycket bra pris. Det är en endagsfestival som i år hålls nu på lördag den 3 augusti.

knorr3 För att nämna några band som spelat på Knorrfest genom åren så har vi bl.a. Katana, Mental Chains, The Kristet Utseende, Raubtier, Skitarg och festivalens egna husband som spelat varje år och som även kommer spela i år: Ravaged.

Årets uppställning på scenen lyder som följer:
– Shining
– Crashdiet
– Lord Belial
– Ölhävers
– Ravaged
– Reenact
– Afterbürner
– Kungens Knektar
– Circle of Conspiracy
– Mindstate Corrupted

Biljetter kan köpas via tickster.com och kostar 200 kr inkl serviceavgift. Det kommer även finnas möjlighet att köpa biljetter på plats entrén, men dessa kostar 250 kr. Det finns INTE möjlighet att betala med kort i entrén. Dörrarna öppnas 13:00. För er som vill se dagens spelschema så hittar ni det på denna länken

Jag kommer såklart att vara där för att plåta lite artister och även hinna med lite vimmel så se till att posa fint för kameran på lördag!
Ses vi där?

About Author

Robban är en 30 år gammal Trollhättebo som fotar porträtt och konserter på fritiden samtidigt som han agerar Chefredaktör åt CrankItUp.se. När han inte gör nåt av detta kan han antagligen träffas på på gymmet!