Festivalserie: Metaltown

0

_DSC0203_1_1 Artikeln om Metaltown är en del i vår festivalserie som kommer att publiceras med jämna mellanrum under hela sommaren. Andra festivaler vi kommer att skriva om är bland annat Wacken Open Air, Knorrfest, Copenhell, Getaway Rock, Skogsröjet och Muskelrock. Vill du läsa om någon specifik festival? Tipsa oss gärna genom att skicka ett mail till vår facebooksida

2008 tog jag mina första steg in på Frihamnen i Göteborg där Metaltown skulle äga rum. Jag var väldigt förväntansfull då det skulle bli min första metalfestival. Det året var In Flames, Dimmu Borgir, Nightwish, Sabaton och Monster Magnet bland de största banden. Jag älskade allt som hade med festivalen att göra och från och med det året blev det en tradition för mig.

Festivalen startade 2004 och höll till på Frihamnen tills 2011 då de var tvungna att flytta ut till Göteborgs Galoppbana. Anledningen till flytten var att hamnen började spricka då publiken hoppade så mycket under In Flames spelning 2010.

Inför sitt 10 års jubileum om två veckor så har festivalledningen bestämt att utöka festivalen till tre dagar.  Något som också är nytt inför i år är att man har flyttat festivalen rent tidsmässigt och lagt den tre veckor senare än vad den har ägt rum tidigare år. Detta för att man skulle ha ett bättre utgångsläge och lättare möjlighet att boka större band. Årets lineup är inga mindre än Slipknot, Korn, Motörhead, Sabaton och Danzig. För att se resterande band kan ni trycka här. Festivalen äger rum 4-6 juli. Annat som är bra att veta om festivalen hittar ni här:

Biljetter
Info
Spelschema

Crank it up kommer att vara på plats i år, kommer ni?

ladda upp Foto: Emma Svensson

 

About Author