Festivalserie: Muskelrock

0

Artikeln om Muskelrock är en del i vår festivalserie som kommer att publiceras med jämna mellanrum under hela sommaren. Andra festivaler vi kommer att skriva om är bland annat Metaltown, Wacken Open Air, Knorrfest, Copenhell, Getaway Rock, Skogsröjet och Sweden Rock Festival. Vill du läsa om någon specifik festival? Tipsa oss gärna genom att skicka ett mail till vår facebooksida!

256147_10150624047025184_7782357_o
Nyckeln till all bra journalistik ligger i förmågan att hålla sig objektiv, men eftersom jag inte är en riktig journalist ger jag mig själv friheten att slänga denna regel rakt i papperskorgen.
Jag tänker inte ens försöka vara objektiv när det kommer till Muskelrock. Istället ska jag vara helt ärlig och erkänna att jag fullkomligt älskar denna festival! Jag vill t.om. påstå att det är min enda riktigt heliga högtid på hela året.

Att årets line-up har hållits så hemlig att den skulle kunna få Carl Bildt att framstå som en riktig skvallertant verkar inte vara något som avskräcker Muskelrocks besökare – istället har det fungerat utmärkt som bränsle för spekulationer. Jag har under våren fått höra – från mer eller mindre tvivelaktiga källor – att diverse band ska spela på årets upplaga av Muskelrock, men väljer att hålla dessa spekulationer hemliga.

Muskelrock startade för fem år sedan i Blädinge, mitt i Småland, och har sedan starten hållit till på Tyrolen – en gammal 60-tals-folkpark med lika mycket hjärta och själ som människorna bakom festivalen. 247231_10150624020710184_703903_n
För att inte tala om besökarna. Ett av mina favoritinslag på festivalen måste nog vara att den allmänna åsikten verkar vara att morgonens viktigaste bestyr är att borsta ut tovorna ur håret från den gångna kvällen. Det går utan tvekan före både knäckemacka med mjukost och morgongrogg. Styrkan sitter i håret!
Wrestlingen, som jag helt utan någon egentlig grund förutsätter vara ett inslag även i år, är en annan solklar favorit. Wrestling och hårdrock går ihop som hand och handske.

Likt många andra festivaler började det smått, men till skillnad från dessa andra festivaler har man också valt att hålla Muskelrock lite mindre. Förra året begränsades biljetterna till 1500 ex, så det är inte en festival för Wackenfantasten, men för den som gillar små, gemytliga festivaler kan Muskelrock mycket väl vara värt pengarna – vilket också tål påpekas inte blir så många. 639 pistoler ger tre dagar stenhård musik och lägger man dessutom till en extra hundralapp får man sig en ”extra stark” biljett vilken brukar bjuda på spännande överraskningar – lite sådär som en extra stark öl kan bjuda på en och annan överraskning dagen efter.

Önskemål inför årets festival:
– Muskelrocks gudfader, maskot och sanna hjälte; Thor, måste väl ändå dyka upp till femårskalaset… Eller?
– Fint väder. Det var ju så jävla kallt förra året…

562629_289552494475020_1116428475_n

För nya besökare som ej vet vad de ska förvänta sig kommer här ett litet urval av akter från tidigare år:
Angel Witch
Antichrist
Asteroid
Brutus
Bullet
Cauldron
Electric Wizard
Enforcer
Ghost
Girlschool
Graveyard
Horisont
Imperial State Electric
In Solitude
Nifelheim
Pagan Altar
Pentagram
Ram
Spiders
THOR
Witchcraft
Wolf

 

”Slåss inte! Svina lagom!”
En extra stark Luvan

Ps. Glöm inte extra nitar!

Foton: Daniel Silfver och Sara Ahmadi

About Author