Five Finger Death Punch – Got Your Six

0

fivefingerdeathpunchgotyoursixcdProspect Park
Släpptes den 4 September 2015

Återigen har knytnävsgrabbarna från Nevada släppt en tunggungsplatta. Det är det sjätte albumet i led med en titel vi får höra redan under första melodin när Ivan Moody(sång) sparkar in den första refrängen. Frågan är dock om vi alls får se de talanger vi alla vet finns under de arga ytorna. Vi möter 14 pulserande spår, men de är ack så krystade. Har Ivans texter sjunkit från anklar till lårben i gyttja eller är det bara den nya digitala touchen som får poptonerna att föra tankarna till en alltför barnvänlig radiokanal?

Två spår in möts vi av den tvåhövdade singeln Jekyll & Hyde. Den är dubbelsidig i textbudskap så väl som i kombination mellan en hårdkokt slagsmålskänsla och den nya hitvänliga rixfmmelodin. Detta sound är även något som genomsyrar hela skivan. Från Wash It All Away fram till och med My Nemesis har jag svårt för att urskilja mitt omtyckta band då refrängerna för tankar till popdängor istället för slagfält. Det är en ständig balansgång mellan tonerna i det vredesuttömmande, naket talangfyllda albumet War Is The Answer(2009) och ett sound som snarare kan liknas med en kommersiell zombieklättring mot hitlistor. Varken Zoltan Bathory(gitarr), Chris Kael(bas) eller Jeremy Spencer(trummor) ges samma kreativa utrymme att prägla spåren med känsla och individualitet som på låtarna Burn It Down eller Canto 34 från samma album 2009.

Ytterligare något som tynger plattan är Ivans bortglömda sångförmåga. Något som får Digging My Own Grave att eka tom och färglös. För vi vet alla att Ivan står med en omfångsrikt krossande röst, så låt oss höra den plöja genom barriärer och inte falla platt i jakten på topplistor. Utan att köra motorsåg genom hela plattan vill jag även säga att det finns njutning mellan spåren. Det okontrollerade ös jag så hårt uppskattat återfinns i melodierna Meet My Maker och No Sudden Movement. För trots bristande texter och oväntat popsound kan knytnävsgrabbarna fortfarande sätta fart på vårt adrenalin – om än så i vågor.

Betyg: 5/10

Spår:
1. Got Your Six
2. Jekyll & Hyde
3. Wash It All Away
4. Ain’t My Last Dance
5. My Nemesis
6. No Sudden Movement
7. Question Everything
8. Hell to Pay
9. Digging My Own Grave
10. Meet My Maker
11. Boots and Blood
12. You’re Not My Kind
13. This is My War
14. I Apologize

Medlemmar:
Ivan Moody – Sång
Zoltan Bathory – Gitarr
Jeremy Spencer – Trummor
Jason Hook – Gitarr och bakgrundssång
Chris Kael – Bas och Bakgrundssång

Text: Soleil Himmelvid

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.