Flotsam And Jetsam – The End Of Chaos

0

AFM Records
Släpps den 18 januari

Det finns band som slår stort och brett. Band som blir giganter i sin genre. Och så finns det Flotsam And Jetsam. Efter flera års turbulens vill grabbarna nu sätta stopp för detta kaos genom att följa upp 2016 års självbetitlade succéplatta. Arizonagänget levererar tung nostalgisk thrash metal med tydliga referenser till NWOBHM. Detta görs välpaketerat och med pondus.

Inledande Prisoner Of Time är direkt på. Det är snabbt, snyggt och ett klargörande om bandets faktiska storhet i genren. Control, spår två, går i rasande fart och det ena riffet avlöser det andra. Att inte Steve Conley och Michael Gilbert (gitarr) virkar in fingrarna i strängarna är rentav ett mirakel. Överlag är det högt tempo skivan igenom. Eric Knutson (sång) gör ett rejält förvärv och förlorar aldrig i intensitet. Detta visar han tydligt bland annat på Demolition Man. En stark låt med en refräng som lätt sätter sig. Good Or Bad är en frenetisk låt med riktigt snygga gitarrslingor. De ligger som snygga slöjor och kompletterar sången. Tvärtemot sin titel så känns inte avslutande låten som The End. Den känns snarare som ett löfte om fler briljanta speed metal-låtar framöver.

Det är tydligt att Flotsam And Jetsam inte vill kompromissa med sin musik. Trots många omstruktureringar och det kaos som titeln skvallrar om visar man upp en tajt och väl sammanhållen platta. Frågan är om inte dessa rävar borde få andra världskända giganter (med en viss dansk trummis) att inse att det är dags att pensionera sig?

Betyg: 8/10

Spår:
1. Prisoner Of Time
2. Control
3. Recover
4. Prepare For Chaos
5. Slowly Insane
6. Architects Of Hate
7. Demolition Man
8. Unwelcome Surprise
9. Snake Eye
10. Survive
11. Good Or Bad
12. The End

Medlemmar:
Eric Knutson – Sång
Steve Conley – Gitarr
Michael Gilbert – Gitarr
Michael Spencer – Bas
Ken Mary – Trummor

About Author

Recenserar mycket och gärna. Rötterna i thrash, death och klassisk heavy metal. Blir även en del konsertfoto när tillfälle ges.