The Fright – Canto V

0

The Fright - Canto VSteamhammer / SPV
Släpptes den 13 oktober

Att inspireras utav boken Den Gudomliga Komedin är aldrig fel i hårdrockskretsar. Helvetet är alltid en lockande paroll. Att delar av titeln även översätts till sång fem skadar inte heller, då det är bandet femte skivsläpp. Huvudpersonen Dante utforskade människans syndiga natur och beskrev helvetets nio kretsar. När tyskarna djupdyker i tematiken är det världsomfattande bekymmer, lika väl som personliga kriser som besjungs.

Trots att det första spåret Bonfire Night tar sin tid att smälla är det värt att vänta på. Huvudriffet känns som att det kan flytta berg och den melodiska versen exploderar i 80-talsvibbar, Det är första, men inte sista gången Lon Fright (sång) visar upp sin mångsidiga röst under skivans gång. Mörka och förföriska toner får skina flera gånger, vilket separerar bandet från liknande akter. Under No Ones intro infinner sig Kansas-känslan med körsång och bestämda toner från både gitarrer och trummor. Introts explosiva textrader återvänds sedan i refrängen och knyter ihop denna genomtänkta låt. Fade Aways bas trampar fram känsligt i ett helt briljant hjulspår som följs till punkt och pricka. 

Med hjälp av tonlägen, melodier och textrader, blir budskapet om identitetskrisernas kval gripande. Samtidigt höjer samtliga instrumentalister stämningen till en ren fröjd för öronen. Medan Dante fokuserade på människans synder, märks det att The Fright lagt ner tid på detta genomtänkta album. När bandet även smaksätter med lite själ, sitter Canto V som handen i handsken.

Betyg: 9/10

Spår:
1. Bonfire Night
2. No One
3. Wander Alone
4. Love Is Gone
5. Fade Away
6. Oblivion
7. Leave
8. Drowned In Red
9. Century Without A Name
10. In Sicherheit

Medlemmar:
Lon Fright – sång
Danny – gitarr
Kane – gitarr
Kain – bas
Luke Seven – trummor

About Author