Frontback – Öka, öka och öka

0

Hårt satsande Frontback skyr inte att ha många järn i elden. Med sin rockiga blandning av bland annat The Hives, Def Leppard och Steel Panther bjuder de upp till fight. Vi tog oss en kort pratstund med bandet under ett av deras rep inför Sweden Rock Festival.

Ett och ett halvt år har snart gått sedan senaste skivan släpptes och det verkar hända mycket kring er nu.

– Ja, Heart of a Lion (2017) togs emot väl av kritikerkåren och första singeln, Dead Man on the Road, har spelats över 100 000 gånger på Spotify, säger sångerskan Anlo Front. Sedan skivsläppet har det verkligen rullat på med spelningar på flera håll och vi har flera framför oss. Bland annat tre festivaler i sommar; Sweden Rock Festival, Karl-Oskar Dagarna och Helgeåfestivalen. Sedan har vi nytt managementbolag, färdigställandet av låtar inför nya albumet. Så jo, det är mycket på gång nu.

När räknar ni med att släppa nytt material?

– Vi hoppas kunna spela in alla låtar under hösten för att kunna släppa skivan under våren nästa år.

Av de tre festivalerna är det någon som ni ser mer fram mot att spela på?

– Sweden Rock Festival måste vi nog säga. Det är verkligen en mäktig känsla att få spela där tillsammans. Anlo och Axel Graneskog (gitarr) spelade där redan 2012. Vi har kört med den här sättningen i fyra år nu så det känns riktigt speciellt att få göra den här spelningen. Sedan är det rätt kaxigt att ha sitt bandnamn på samma affisch som Iron Maiden.

Hur skulle ni beskriva känslan i bandet just nu?

– Vi har en väldigt positiv känsla, det känns som att det håller på att lossna. Det är väldigt spännande att ha skrivit kontrakt med Kingart Music Management. De känns seriösa och hårt satsande så vi hoppas att vi tillsammans kan skapa något riktigt bra. Det är många drömmar som går i uppfyllelse just nu.

Vad är nästa steg på vägen?

– Åka på en förbandsturné i Europa är ett steg som både hade varit kul och som vi tror hade varit ett lyft för bandet.

Tre ord på vägen som tar er dit.

– Öka, öka och öka.

About Author

Recenserar mycket och gärna. Rötterna i thrash, death och klassisk heavy metal. Blir även en del konsertfoto när tillfälle ges.