Gorgoroth släpper albumdetaljer

0

11010995_797896260280447_9094064262932743865_nI juni månad förra året satte sig Crankitup ned tillsammans med Gorgoroths huvudman Infernus, och diskuterade gitarristens samhällssyn och bandets framtid. I denna intervju förklarade norrmannen att arbete med kommande skivan Instinctus Bestialis var näst intill klart och att det endast kvarstod några smärre justeringar(LÄNK). Innan dess var det planerat att bandet skulle spela på Getaway Rock Festival, en spelning som snarare kan liknas vid en succé (LÄNK). Men därefter blev det tyst… fram tills nu!

Norska black metal legendarerna Gorgoroth, som grundades 1992 av den enda kvarvarande originalmedlemmen Infernus efter att denne gjort en pakt med Djävulen, har signats till Souls Records för en världsomspännande deal! Bandets tionde fullängdare går under namnet Instinctus Bestialis och kommer att släppas den 8 juni 2015 i form av en digipack CD (begränsat första pressning), en begränsad svart vinyl lp, en begränsad bildvinyl lp samt digitalt.

Albumet spelades in och mixades av trummisen Thomas Asklund i Monolith Studio samt producerades av Infernus & Asklund. Mastringen skedde i Cutting Room/Sverige av M. Lindfors, Infernus och Asklund. Gästspel på gitarr av Chris Cannella, Fabio Sperandio och Henrik Ekeroth.

Låtlista:
1. Radix malorum
2. Dionysian Rite
3. Ad Omnipotens Aeterne Diabolus
4. Kom Natt
5. Bränn i hans ljus
6. Rage
7. Kala Brahman
8. Awake

Medlemmar:
Atterigner – Sång
Infernus – Gitarr
Bøddel – Bas
Asklund – Trummor

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.