Grá släpper ny video och bjuder in till releasefest

0

Grá bjuder in till releasespelning för sin nya singel Ramsvarta Tankar, den enda chansen att få se bandet i Stockholm detta året. Med sig har dom sina vapendragare Domgård från Göteborg.

Grá grundades 2010 av Heljarmadr (Dark Funeral, Cursed 13, ex-Domgård) och Dimman (Spazmosity, Cursed 13, When Nothing Remains), bandet har sedan dess släppt två album, två EPs, en digital single, ett flertal videos och har ett rykte som ett lika hänförande som skoningslöst liveband. Sju år senare rör sig Grá vidare från den tidigare utstakade stigen där Karon, dödsriket och vägen dit stått i fokus, med en ny singel. Singeln, som döpts till Ramsvarta Tankar, släpps den 24 mars 2017 via Carnal Records. Det är början på en ny era som demonstrerar bandets förmåga att utvecklas och att öka i styrka allt eftersom världen går mot sitt slutskede.

Tillsammans med den nya singeln kommer så även en ny uppdaterad line up som gör bandet starkare än någonsin. Förrutom Heljarmadr, Dimman och Maugrim består Grá nu även av Natt (ex-Horde of Hel, ex-Dark Funeral, ex-Withershin) på gitarr och Vediger (ex-Diabolic Lust, ex-Symphony of Malice) på bas. Ett nytt mörker är i annalkande, med djupare svärta och skarpare knivar än någonsin.

Nu när vi släpper en ny singel så ville vi följa vårt tidigare invanda mönster att även göra en video till varje release. Ramsvarta Tankar handlar om det inneboende mörkret vi alla besitter. Det finns ett uttryck, ”call of the void”, den där tanken ”tänk om”, när man står vid ett stup eller uppe på en hög byggnad, ”tänk om jag tar ett steg framåt nu”, önsketänkande i stunder av vrede, ”jag skulle vilja” och så vidare. Tänk om vi skulle agera på alla våra impulser, oavsett konsekvens. Linjen mellan geni och dåre, mellan massmördare och hjälte. Det är ett steg vidare från våra tidigare släpp men en rätt bra brygga mot framtiden nu när vi lämnar Karons båt bakom oss. – Heljarmadr

Biljetter till helgens spelning på Kraken i Stockholm kan ni införskaffa här – LÄNK

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.