Gus G – Fearless

0

AFM Records
Släpps den 20 april

Gitarristen Gus G har minst sagt ett imponerande CV i ryggsäcken. Som gitarrist i både power metal-bandet Firewind och svenska Dream Evil får man heller inte glömma hans plinkande på scen med Arch Enemy. Trots detta är gitarristen kanske mest känd för att stå i Ozzy Osbournes skugga. Nu testar Gus G sina egna vingar för tredje gången med Fearless. Hårt och oförfärat hör inte till ovanligheterna i hårdrockssammanhang. Lägg sedan till meningslösa bravader och ett manligt ego för en mer detaljerad beskrivning.

Nog för att Gus G är en av världens mest talangfulla gitarrister men instrumentala Thrill Of The Chase och Fearless känns mest som ett billigt trick ur trollerihatten. För när cirka åtta minuter av Fearless består av något som påminner om expertnivån på Guitar Hero lutar det mer åt att fylla upp sitt eget musikaliska ego snarare än skivan. När sångaren och basisten Dennis Ward (Pink Cream 69, Unisonic) får visa framfötterna med sin pipa vaknar hoppet till liv. Introt till Last Of My Kind påminner om 80-talets ljuva dagar för att sedan mötas av en tyngre och modernare refräng. Även Nothing To Say är en modern tappning av årtiondets hjärtekrossande smörsång. Chances är övertygande från första till sista ton. Covern av Money For Nothing (Dire Straits) är dock högst onödig och näst intill förolämpande.

Man skulle inte kunna kalla Fearless för en jämn segling. Ena stunden känns det som Def Leppard på testosteron för att sedan mötas av eviga och meningslösa gitarrsolon som endast kan uppskattas av en ren power metal-torsk. Den som letar tillräckligt hittar solstrålarna i denna stormiga humörsvängning, men ordet ”clueless” beskriver detta alsters helhet bättre.

Betyg: 6/10

Spår:
1. Letting Go
2. Mr Manson
3. Don’t Tread On Me
4. Fearless
5. Nothing To Say
6. Money For Nothing
7. Chanes
8. Thrill Of The Chase
9. Big City
10. Last Of My Kind

Medlemmar:
Gus G – gitarr
Dennis Ward – sång, bas
Will Hunt – trummor

About Author