Gwar – The Blood of Gods

0

Metal Blade Records
Släpps den 20e oktober

Det är inte ovanligt att hårdrocksband klär ut sig, men det finns få som tar det till samma nivå som Amerikanska GWAR. Sedan 1984 har de självutnämnda “Scumdogs of the Universe” länge gjort sig kända för deras groteska scenkläder och uppträdanden fyllda till bredden med blod och lemlästning. The Blood of Gods är kvintettens fjortonde fullängdare och trots forna frontmannen Dave ”Oderus Urungus” Brockies tragiska bortgång finns det inga anledningar att tro att ljudbilden skulle vara annorlunda.

Att lyssna på The Blood of Gods är sannerligen en resa genom hela spektrumet av rock. Som en av bandets mest varierade skivor går det att finna influenser av viking metal i War on Gwar, power metal i Swarm, doom metal i Phantom Limb och Bay Area thrash metal i Crushed by the Cross. Men mest överraskande är nog när bandet spelar ska i låten El Presidente, som handlar om att hacka sönder USAs president i småbitar, en blodig tradition bandet stolt upprätthåller genom sina album. Varje låt har sin egen twist, men plattan håller ändå en rak linje med ett jävla partaj. Som pricken över i stoltserar vaxet med en riktigt fet bas, kristallklara gitarrer och köttiga trummor.

I och med Dave Brockies död spekulerades det mycket om hur bandet skulle klara av att fortsätta utan sin ikoniska frontman. Bevisligen finns det ingen anledning att misstro jänkarnas förmåga att släppa en redigt fet platta. The Blood of Gods är Gwar i sitt esse: en blodig buffé av party-akustisk och rent makabert nöje att lyssna på.

Betyg: 8/10

Spår:
1. War on GWAR
2. Viking Death Machine
3. El Presidente
4. I’ll Be Your Monster
5. Auroch
6. Swarm
7. The Sordid Soliloquy of Sawborg Destructo
8. Death to Dicke Duncan
9. Crushed by the Cross
10. Fuck This Place
11. Phantom Limb
12. If You Want Blood (You Got It) (AC/DC cover)

Medlemmar:
BalSac, the Jaws of Death – Gitarr (Melodi)
Jizmak Da Gusha –  Trummor
Beefcake the Mighty – Sång, Bas
Pustulus Maximus – Gitarr (lead)

About Author

Ungdom i Stockholm med fokus på recensioner. Uppskattar all sorts musik. Ryktet går att han även aldrig har nekat en Magic: The Gathering duel.