H.E.A.T – Live in London

0

heat_cover_hrRambo/Gain/Sony Music
Släpps den 18 februari

Med medlemmar vars CV täcker in både Melodifestivalen och Idol skulle man kunna tro att gemene hårdrockare rynkar på näsan när H.E.A.T nämns. Då är det tur att sådana begrepp endast är en världslig sak. Speciellt då de med senaste plattan Tearing Down the Walls(2014) gav svar på tal och visade att deras kaxigt rockiga AOR-framtoning utan problem kan sparka den envise lyssnaren hårt på näsan. Men det är inte bara på albumfronten som bandet har uppvisat att de kan leverera kvalité. Som meriterad liveakt har de många gånger även bevisat att de slår äldre band på fingrarna, med råge.

Live in London är en skiva med både för- och nackdelar. Redan vid titeln är den en aningens missvisande. Även om majoriteten av materialet är inspelat från förra årets spelning på The Garage i London så har även låtar från andra delar av turnén klippts in. Problematik uppstår däremot när materialet blandas friskt, när ljudnivån sänks för att påvisa att nu spelas material från en annan arena och när det hela har klippts om för att låta som en enda show. Istället för ett riktigt livealbum spisas det en form av ”best of” där guldkornen har mixats ihop till en enhet som tyvärr inte känns enhetlig. Däremot går det knappast att påstå att framförandet är dåligt. Med den energifyllda studsbollen Erik Grönwall bakom micken blir det aldrig tråkigt. Vare sig det handlar om den långsamt melodiösa Mannequin Show eller svängiga Enemy In Me är detta H.E.A.T i ett nötskal.

Poppigt, rockigt, ösigt och förbaskat energifyllt. Det är många positiva adjektiv som kan tillskrivas detta album. Det som jag däremot kan sakna är några av bandets äldre guldkorn såsom Beg, beg, beg och Danger Road. Två fantastiska allsångslåtar som spelades på The Garage men som av någon oförklarlig anledning har klippts bort. Snopet? Jodå. Går det att leva med? Absolut.

Bäst: A Shot At Redemption
Sämst:
blandningen av låtar från olika framträdanden.
Betyg:
7/10

Spår
1. Point Of No Return
2. A Shot At Redemption
3. Better Off Alone
4. 1000 Miles
5. It’s All About Tonight
6. Inferno
7. The Wreckoning / Tearing Down The Walls
8. Mannequin Show
9. Late Night Lady
10. In And Out Of Trouble
11. Downtown
12. Enemy In Me
13. Emergency
14. Breaking The Silence
15. Living On The Run

Bandmedlemmar:
Erik Grönwall – sång
Eric Rivers – gitarr
Jona Tee – keyboards
Jimmy Jay – bas
Crash – trummor

Text: Cecilia Wemgård

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.