Halestorm- Debaser Strand

0

Datum: 2018-10-08

För två år sedan fyllde kvartetten från Red Lion, Pennsylvania Munchenbryggeriet till bredden, denna gång är det Debaser Strand. Med nya högoktaniga låtar stormar det återigen kring heavy metal-orkanen Halestorm.

Som en uppdaterad blandning av Joan Jett och Janis Joplin inleder sångerskan Lzzy Hale spelningen med I am The Fire. Entusiasmen som får gnistor att kittla trumhinnan visar att även det mest simpla kan sluta som en emotionellt laddad uppbyggnad. Sex är ett vanligt inslag i rockens värld och Uncomfortable är inget undantag. Det som skiljer låten mot andra sex, drugs and rock `n´ roll alster är den kaxiga attityden som på ett barnförbjudet sätt tolkar en kvinnas perspektiv. White Dress visar vilken musikalisk bredd gruppen har när Lzzys röst når nya höjder och instrumenten smattrar till som en revolutionerande bombning. Gitarristen Joe Storm briljerar när instrumenten knallar till och får följe av basisten Josh Storm som eldar på ångloket och sliter loss bromsspaken.

Även om ett par år till som support till större akter hade hjälpt mer än stjälpt så lyckas Halestorm fylla lokalen till bristningsgränsen med exalterade fans. Tryggt förankrade i sitt sound är Halestorm perfekt för det mellanskikt de nått fram till. Puben är för liten medan Fryshuset är för stort. Jänkarna är helt enkelt det där bandet som är bra, men inte bäst, och som kanske får uppgradera sig till större lokal nästa omgång.

Betyg: 7/10

Text: Gabi Mattsson

Foto: Felicia Lundgren

About Author