Heavy Metal Action Night

0


Festivalen Heavy Metal Action Night beskrivs på hemsidan som ”blixtar och heavy metal thunder och det svarta orosmolnet en varm sommardag”. Bakom den står arrangörerna Sandra Sundler och Emmy Sjöström som båda är överens om att det är dags att bryta herrarnas envälde över genren heavy metal. De har båda pluggat musikbransch och tycker att festivalarrangörskapet kom naturligt efter utbildningen.

Varför har ni valt just heavy metal som genre?

– Det är den typen av musik som vi själva älskar och den subkultursbubblan vi själva lever i. Vi vill förbättra den, för både vår skull och alla andras.

Varför startade ni festivalen?

– Vi tröttnade på att i princip allt hårdrocksrelaterat arrangeras av snubbar, nästan alla som ges plats på scen är snubbar och i publikhavet syns mest snubbar.

Hur ska vi få bukt med den ojämna könsfördelningen inom genren?

– Lyft fram och ge plats till kvinnor på alla poster! Artister, DJ:s, wannabe-arrangörer, konstnärer etc. Representation är viktig. Om man inte kan identifiera sig med någon man ser på scenen, bakom skivspelaren eller som ansvarig för hela skiten så blir det svårt att föreställa sig själv på den platsen och våga satsa.

Har det varit svårt att få jämn könsfördelning på akterna?

– Jag skulle vilja säga nej, men nu har vi inte helt jämn fördelning på scenen eftersom vi tyvärr fick ett avhopp. Men med allt inräknat; artister, tekniker, försäljare, DJ:s och arrangörer så är evenemanget jämställt och helt fantastiskt.

Vilka band vill ni se nästa år?

– Vi har önskat en Acid-återförening i så många intervjuer nu att folk kommer bli arga om vi inte får till det till nästa år. Så det svarar vi igen!

Heavy Metal Action Night har premiär på Kägelbanan den 30 september och en plåt fixar du här: LÄNK

About Author