Hooded Priest – The Hour Be None

0

IHATE Records
Släpps den 1 december

Holländska doom metal-bandet Hooded Preist är inte kända för att spotta ur sig album. Snarare har det bara blivit två stycken, senaste plattan inräknad, på elva års tid. Med en förkärlek för slö och tung musik i sann Black Sabbath-anda levererar kvartetten ett alster som är svårsmält, men väl värt en genomlyssning. Att sångaren Luther ”Finlay” Veldmark dessutom ser ut som en galen munk passar bara ännu bättre in på den musik de spelar. Munkkåpor tenderar att vara rätt poppis i dessa kretsar.

Skivan öppnar med något som låter som taget ur valfri skräckfilm. Efter detta kommer bandet med sega och tunga riff som släpar sig över ett nypolerat golv. Någonstans på vinden hörs en stämma från en domedagsprofet varvid Quornelius Backus får trummorna att smälla som åska. Kort sagt, detta är doom metal utan krusiduller. Tempot är släpigt, men här och där slängs ett riff in i galopptakt vilket These Skies Must Break vittnar om. Den berikas även med en gotisk aura. Det vill säga, lite som en gammal Hammer Horror-film. Man väntar sig nästan att skådespelaren Vincent Price ska hoppa fram bakom nästa husknut och bränna en häxa.

The Hour Be None är ett klassiskt exempel på en skiva som trots gedigna genomlyssningar kräver ännu mer tid för att fastna. Den är lite som köttbullar och potatis, inte det godaste på menyn men den gör sitt jobb och fyller ut buken även om man snabbt blir proppmätt.

Betyg: 6/10

Spår:
1. Dolen – Exiting the Real
2. Call for the Hearse
3. These Skies Must Break
4. Herod Again
5. Locust Reaper
6. Mother of Plagues

Medlemmar:
Quornelius Backus- trummor
Joe ”J-Maze” Mazurewicz – bas
Luther ”Finlay” Veldmark – sång
Jeff Von D – gitarr

Text: Jimmy Wistrand

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.