Huskvarna Rock & Art weekend, prolog

0

DSC_0015

”Kära resenärer, på grund av en kopparstöld på ett av våra spår kommer vi nu att leda om all trafik och ge er endast mycket sparsam information om vad det är som gäller. Till råga på detta kommer vi dessutom att informera om extrainsatta bussar i sista minuten eftersom vi anser att ni behöver en riktig hjärtklappning och morgonspurt för att riktigt vakna till. Vi på SJ tackar för oss!”

Inledningen på festivalhelgen kan inte starta på ett mer katastrofal sätt. Den planerade resan till Motala och mötet med TPL Records egen Micke går från att ta två timmar till hela sju. Och när vederbörande till sist har lyckats ta sig till destinationen ligger vi alla efter i tidsplaneringen. Men skam den som ger sig! Med en sista kraftspurt klämmer vi in det sista i bilen, stänger bakdörrarna och far iväg mot Huskvarna för en helg i hårdrockens tecken. Radarparet Micke och Patrik sköter skutan, jag följer med som assisterande hjälpreda samt journalist och tillsammans ska vi kränga allt från vinyler till tröjor. Som tur är så är sträckan mellan Motala och Huskvarna inte så lång. Medan det finns sittplatser för kaptenerna så har journalisten fått stuvats in ovanpå ölen och trälåren med skivor. Å andra sidan känns träsmaken i rumpan bra mycket trevligare när man får höra att även kanadensiska Anvil har fått sina skinkor polerade på samma sätt. Säga vad man vill men TPL-Micke har förmodligen lika många anekdoter på lager som han har skivor i samlingen, det vill säga några tusen.

DSC_0004Runt sjutiden rullar vi då äntligen in i Folkets Park . Bord staplas upp, förfix förbereds för morgondagens riktiga arbete och efter lite minglande med de få tappra försäljarsjälar som intagit lokalen är det dags för förfesten. Patrik beger sig in i bilen för en tidig nattning medan Mike från Mike Fashion  slår oss följe till lokala Harrys. där det först spisas buffé för 150 riksdaler innan Micke tar över DJ-båset. Självklart med den musik Crankitups utsände plockat ut ur hans gedigna samling. Mellan Manowar, Grave Digger, Iron Maiden, Helloween (för att nämna några få) händer det… ja, händer det nästan ingenting. Det blir en liten grundkurs i diskjockeyns ädla konst och sedan allmänt hårdrockssnack till en sparsam publik.

”Bra musik ska lyssnas på bredbent” – TPL-Micke

Vi gör en Askungen och rör oss ”hemåt” vid tolvslaget. Inga glasskor glöms men nog sitter jag som chaufför som på glas när jag för första gången får köra en automatväxlad bil samt att jag knappt når ner till pedalerna. Midnattstrafiken är dock sparsam en vardagskväll i Huskvarna och väl åter till Folkets Park är det bara att krypa ned i sin sovsäck och låsa bildörren. Inte ens Mickes sågverkssnarkande kan hindra oss från lite välförtjänt vila. När klockan så slår åtta och solen sipprar in genom fönsterrutan är arbetsdagen igång. Lådor plockas in, skivbackar riggas, tröjor läggs upp. Det är nu det roliga börjar! Fler krönikor kommer under helgens gång. Band ska recenseras, folk ska fotas och mitt i bland allt detta ska Blaze Bayley intervjuas.

DSC_0018Text och foto: Cecilia Wemgård

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.