In Flames nya whiskey sålde slut på sekunder

0
In Flames whiskey

För tre år sedan släppte In Flames en whiskey i samarbete med destilleriet High Coast som då hette BOX. Anders Fridén spenderade en hel del tid på Box Destilleri där han noga smakade på massvis av olika typer av fat innan han till slut bestämde sig för vad som skulle komma att bli In Flames Selection MMXVI. Resultatet blev en svensk whiskey med en ålder på strax över fem år som lagrades i ett bourbonfat. Vid lanseringen släpptes 359 flaskor som efter ett ofantligt tryck sålde slut på några sekunder när de lanserades på Systembolaget.

Idag, 3 år efter denna release släppte alltså bandet ytterligare en limited edition whiskey i samarbete med samma destilleri. Anders fick åter igen nöjet att husera fritt inne på Box lagerhus nummer 3 för att prova sig fram mellan alla olika typer av whiskeyfat och slutligen komma fram till den perfekta tunnan att representera In Flames Selection MMXIX.

Resultatet blev denna gång en svensk maltwhiskey på 62,1% som i morse släpptes i 280 exemplar på Systembolaget. Även denna utgåva tog slut på bara ett par sekunder så om du fick tag i en, håll hårt i den!

About Author

Robban är en 31 år gammal Trollhättebo som fotar porträtt och konserter på fritiden samtidigt som han agerar Chefredaktör åt CrankItUp.se. När han inte gör nåt av detta kan han antagligen träffas på på gymmet!