Intervju med Strömstadsbaserade Aggressive Chill

0

Aggressive Chill är ett Strömstadsbaserat band som turnerat med band som Mustasch och Europe och som nyligen varit inne i Bohus Sound Studios med Tobbe Lindell ( Mustasch, Europe, Hardcore Superstar, Avatar) för att spela in en 3:e fullängdare som kommer under 2013.
I dagarna är man även aktuella för gig på Live at Heart i Örebro som är nordens största musikarrangemang med över 300 band som spelar på stadens alla befintliga scener under 6-7-8 september där både band, fans och bransch möts.

Hej Per ( trummis i bandet ), du är det senaste tillskottet i bandet som står på den berömda gränsen till att ”breaka”. Vad är det med nya inspelningen som gör att ni tar det sista steget?

Aggressive Chill har senaste åren trevat och letat efter sina rötter och glädjen i musiken, vi har nu hittat tillbaka och tagit stora steg framåt till ”vårt” sound och det som är kärnan för alla gemensamt i bandet.. Skapa musik som sparkar röv!!! Vi har arbetat på ett nytt sätt för oss alla då jag bor 30mil bort, dagens teknik mobiler,datorer osv är ju så grymma så distansen är inte något hinder och vi har skickat  filer mellan oss och på så sätt kunnat gå in djupare i låtarna. Sen har vi givetvis Tobbe Lindell som haft sina åsikter och lagt sin magiska tusch på det hela. Jag kan lova att låtarna och ljudet på plattan kommer få många att lyfta på hatten och säga tack och bock och välkommen in i hetluften!!

Hur kom det sig att du kom med i bandet?

Lång historia kort.. Jag spelade tidigare i Cowboy prostitutes och när bandet lades ner kände jag mig långt ifrån klar med livet på vägarna och började aktivt lägga ut mina krokar för att komma in på banan igen. Jag hittade en annons på nätet att Aggressive Chill  sökte trummis, mailade, fick svar och började planka låtar och åkte 2veckor senare till Strömstad för att provspela sen är resten en LOVE STORY…hahaha

Senaste singeln ”Tie Down” som kom 2011 har en rätt speciell animerad musikvideo som gjorts av Emil Gustafsson Ryderup ( prisbelönt svensk kortfilmsregissör ). Hur fick ni idén och hur kom ni i kontakt med honom för att göra den?

Det var vår sångare/gitarrist Willy som kläckte ideen om att försöka
göra en animerad video till ”Tie Down”. Han gillade videon Queens of the stone age gjorde till låten ”go with the flow” och ville utveckla det och göra den ännu mera med edge, och det blev hel lyckat tycker jag!
Efter att ha sett några Emil Gustavsson Ryderups animerade kortfilmer
på youtube , kontaktade Aggressive Chill honom och Emil kollade upp vår musik och blev förälskad, och samarbetet var ett faktum!

NI har ett sound som påminner en hel del om större akter som Corroded, Mustasch, Nickleback etc. Vad är det ni influeras av i ert musikskapande?

Tack!!  Tror dock inte att vi influerats direkt av dessa band utan mer indirekt isåfall, vi lyssnar alla på de mesta grovmalda vi kommer över, men gör egna personliga djupdykningar i olika typer av Hårdrock, Sleeze, glam, punk, metal, grunge ja you name it!! De är den mixen som tillslut blir Aggressive Chill.

Live at Heart i Örebro är vad som är på gång för er härnäst vilket är ett stort arrangemang runt om i staden. Var och när kan man se er uppträda någonstans?

Under Live at heart (Örebro) spelar vi lördagen 8/9 på Noise, vi spelar sen i 3/10 på Götakällare (Stockholm) då vi även kommer bjuda på lite extra godis..:)

Då Aggressive Chill vart utan trummis en period och jag nu axlat rollen har prio legat på att arbeta med nya materialet till plattan och tyvärr har giggandet då blivit lidande, men nu är vi hungriga och längtar ut!!

Till sist. Varför ska man gå och kolla på Aggressive Chill?

För att du/man vill vara med i gänget som säger: Jag såg dem på en liten scen innan de blev stora!!  😉

About Author