Iron Maiden undviker såväl flaggor som texter under Kinakonsert

0

32361Förra året släppte legendariska Iron Maiden sitt sextonde album The Book Of Souls och är i skrivande stund ute på turné med skivan i bagaget. Den 24 april gjorde bandet sitt första uppträdande någonsin i Kina på Bejing LeSports Center i huvudstaden Peking. Dock fanns det vissa saker som saknades från uppträdandet.

Troligtvis på begäran av den kinesiska kulturdepartementet ombads bandet att inte framföra vissa texter och gester med exempelvis associationer till den brittiska kolonialtiden då departementet kan se det som kränkande mot det kinesiska folket.

Några av förändringarna bestod av:

  • Ingen pyroteknik användes
  • Under låten ’The Trooper’ vajade inte frontmannen Bruce Dickinson den brittiska flaggan, vilket är symboliskt för låten i livesammanhang
  • I låten ’Powerslave ändrandes delar av texten i refrängen från ”Tell me why I have to be a Powerslave?” till ”Tell me why I have to be a Wicker Man?”.
  • Bandet fick inte slänga ut saker till publiken (armband, trumpinnar etc.) under konsertens gång.
  • Dickinson fick inte svära och var speciellt tvungen att undvika F-ordet

Detta är inte första gången som band har varit tvungna att censorerna sig själva för att få uppträda i Kina. Både Metallica och The Rolling Stones har tidigare varit tvungna att gå igenom processen för att få uppträda i landet.

Nedanför kan ni se när bandet framför ’The Trooper’ under sagda konsert.

 

About Author

20-årig student baserad i Östersund/Stockholm med fokus på recensioner och nyhetsrapportering. Vinner troligtvis över de flesta hårdrockare på vasaloppet.