Jenny Stoned – The Waster

0

Genre:the waster Sleaze?!
Skivbolag: Rambo/Sony Music
Releasedatum: 16/10
1 Big Mean
2 Gin’N’Toxic
3 White Trash Messiah
4 Everything I’m Not
5 Their Law
6 Collision
7 Get Clean
8 Enbrachio
9 The Downward Spiral Song
10 Skin N’Bones/Remain Insane

 

 
2011 släppte Göteborgsbandet Jenny Stoned sin självbetitlade EP och nu två år senare kommer första albumet The Waster. Skivan har ett jämnt tryck från början till slut och jag ser de tidigare referenserna till något slags ”Turbonegro-driv”. Däremot så tror jag snarare att The Waster skulle tilltala någon som kanske är mer inne på band som Hardcore Superstar och Crashdiet även om de stundtals är inne och sniffar lite på både punk och rock’n’roll.

Jenny Stoned bjuder på små överraskningar på nästan varje spår, just när jag tror att jag hört precis samma grej tusen gånger tidigare händer det någonting spännande musikaliskt som höjer mitt intresse igen. Dock har exempelvis femte spåret på plattan,  Their Law, lite av en motsatt effekt. Introt är tungt och svängigt för att efter en kort gitarrslinga bryta ut i ett jäkla driv och en känsla av total pepp, som tyvärr helt försvinner efter dippen en minut in i låten..

Det märks tydligt att Jenny Stoned har rötter i den gamla sleaze-scenen och har hittat sin plats. Jag tror absolut att de har potential att komma upp med riktigt bra och nytänkande material. Tredje spåret White Trash Messiah  är en av de bättre låtarna på albumet och sätter helt klart tonen på hela skivan, rivigt med aningen mörkare lyrik.

Även om det inte riktigt föll mig personligen i smaken så väcker skivan ändå en nyfikenhet hos mig som gör att jag skulle vilja se det här live och kanske bilda mig en ny uppfattning.

Bästa: White Trash Messiah

Sämsta: Sången är stundtals mycket krystad

Betyg: 5/10

About Author