Kadavar – Rough Times

0

Nuclear Blast
Släpps den 29 september

Det var en gång två grabbar vid namn Phillip Mammut (bas, gitarr) och Christoph Bartelt (trummor) som bestämde sig för att dra ihop ett band år 2010. Ett band som senare kom att kalla sig Kadavar och som bytte ut sin Philip mot en viss Simon ”Dragon” Bouteloup. Med inslag av psykedelisk rock och stoner rock har de tyska pojkarna må hända jämförts med giganter som Black Sabbath, men de har inga problem att gå sin egen väg. Med tre hyllade plattor i bagaget är det en återgång till analoga bravader och hårda tider som gäller på fullängdare nummer fyra

Att bygga upp en skiva som levererar från första till sista ton är alltid en bra idé. Men första spåren Rough Times och Into The Worm Hole känns mest gnälliga, osammanhängande och tröga. Dessa följs dock upp av Skeleton Blues och Die Baby Die där man fullkomligt blåses av stolen. Skrikiga gitarrer med kaotisk natur får möta Christoph ”Lupus” Lindemanns harmoniska stämma som dessutom bjuder på magiskt eko. Med Kadavars intressanta inspelningsteknik, som strävar efter att efterlikna sina livespelningar, blossar, blossar genuinitet och 70-tals anda upp för att gynna bandet ytterligare. Medan intron och instrumentala partier håller sig på ytan, infinner sig djupet när sången börjar. You Found The Best In Me blir vad titeln skvallrar om. En plågad ballad där man enkelt kan visualisera dessa tre grabbar på ett skitigt uteställe. Förslagsvis på en pub där medicinen består av att dränka sig i alkohol för att läka brustna hjärtan.

Att Kadavar borde slå liknande band på fingrarna är ett faktum. Bandet visar att genuinitet och en genomtänkt identitet är mycket viktigare än att leka uppnosig rock’n’roll kung på grund av sina äldre influenser. En 70-tals torsk tackar utan tvekan bandet för att ha tagit med sitt magiska recept till 2010-talet.

Betyg: 8/10

Spår:
1. Rough Times
2. Into The Wormhole
3. Skeleton Blues
4. Die Baby Die
5. Vampires
6. Tribulation Nation
7. Words Of Evil
8. The Lost Child
9. You Found The Best In Me
10. A L’Ombre Du Tempas

Medlemmar:
Christoph Lindemann – gitarr, sång
Christoph Bartelt – trummor
Simon Bouteloup – bas

About Author