Kardinal Sin – Victorious

1

Tramp Music
Släpps den 6 oktober

För att inte förvirra är det inte Cardinal Sin, death- och thrash metalbandet från 90-talet med endast en EP i bagaget, som har vaknat till liv. Nej, detta är Kardinal Sin från Upplands Väsby som med sin fullängdare vill släppa loss ny och fräsch power metal. Det relativt nya bandet har eld i själen och det märks då de tidigare i år släppte sin självbetitlade debut. Det engelska ordet ”victorious” översätts till ”segrande” och får äran att pryda titeln på platta nummer två. Att det krävs planläggning för att vinna en seger är glasklart. Men att planera är långt i från samma sak som att utföra.

Patrita (Fatherland) får öppna denna metalkavalkad. Vilket inte kommer som en chock när låten verkar ha en innebörd större än själva livet där trummorna galopperar och sångaren Danne Wikerman tar ifrån tårna. Låten Mastermind börjar med några ackord på gitarr som är lika mystiska som de är rena, för att sedan krydda på med lite synth som direkt slår sig ner i hjärnkontoret för att stanna. Däremot är verserna lika tråkiga som en burk kondenserad mjölk. Där det borde ha varit sång lika rå som en blodig köttbit är det mjäkigt utan dess like. Wikermans stämma når inte heller hela vägen på Walls Of Stone. Bonaparte påminner om youtubers som trixar fram metalcovers. I detta fall en hård version av någonting Disney hade kunnat skapa från början. När man själv tror man blivit en mjukis, eller möjligtvis galen, inser man att Bells Of Notre Dame faktiskt är en metalcover på Disneyklassikern Ringaren I Notre Dames kanske mest kännetecknande låt.

En Disneycover blev höjdpunkten. Kardinal Sin behöver inte bara blandas ihop med Cardinal Sin. Bandet borde även blandas ihop med resten av alla power metal-band man så snällt vill be om att få en käftsmäll av. En smäll som gör att man vaknar upp från alla typiska element som mest gör att det känns som anonym pausunderhållning. Utförandet är helt klart godkänt. Dock bör planläggningen bättras för att inte sållas bort i en genre där likadana knep och tekniker används år ut och år in. Nytänk är segrande.

Betyg: 5/10

Spår:
1. Patrita (Fatherland)
2. Walls Of Stone
3. Mastermind
4. Victorious
5. Bonaparte
6. S.I.N
7. Revenge Of The Fallen
8. Secrets Of Pantomime
9. Raven Quote
10. Attack
11. Bells Of Notre Dame
12. For The Heroes

Medlemmar:
Danne Wikerman – sång
Micke Asp – trummor
Hannu Viita – bas
Jocke Vähätalo – gitarr
Chris Vowden – gitarr
Thomas Geson – Keyboard

About Author