Kill The Kong – Colossus

0

Gain/Sony
Släpps den 24 november

Det är inte helt vanligt att ett band består av hela sju medlemmar. Det är heller inte vanligt att ett band har en gorilla som maskot. Men dessa två ovanligheter trotsar Kill The Kong. Metalcore-bandet från Västerås bildades 2015 och släpper nu sitt andra album Colossus. Omgång nummer två kommer med stora förväntningar.

Behöver sångarna Sebastian Jarfelt och Timo Kumpumäki en lugnande tablett? Eller förslagsvis en terapisession var? För bådas sångprestation utstrålar sådan ilska att den nästan går att ta på. Tack vare detta lämnas man hög på endorfiner efter att ha fått smaka på Colossus. Första spåret Hearts Beat genererar förväntan utan dess like. Spåret hade gärna fått vara dubbelt så långt. Den följs sedan upp av Juggernaut (Wolfpack). Om det vore så att hela Västerås bidragit med sina stämband i denna dundrande refräng hade man inte blivit förvånad. Med sin kraft och slagfärdighet är detta förmodligen låten som kan starta en och annan moshpit under ett live-framträdande. Close To The Bone blir det slutgiltiga beviset på bandets kompetens. Nystartade band hade förmodligen gett sin högra arm för en lika proffsig planläggning och genialisk refräng.

Med både dubbla sångare och dubbla gitarrister hade det lätt kunnat bli en kaotisk ljudbild med risk för migrän. Kill The Kong bevisar motsatsen. Med rätt ingredienser serverar dessa sju kockar någonting som snuddar på perfektion. Från första ton landar denna koloss direkt på hjässan och hade förmodligen kunnat spräcka ens skallben. Men när plattan levererar en redig adrenalinkick, med ett kryddmått eufori, är ingen skada skedd.

Betyg: 9/10

Spår:
1. Hearts Beat
2. Juggernaut (Wolfpack)
3. Nerve
4. Pitch Black
5. The Antagonist
6. Close To The Bone
7. Map Of Wounds
8. Burning In Water, Drowning In Flames
9. Snake Eyes
10. The Hurt Stayes

Medlemmar:
Sebastian Jarfelt – sång
Timo Kumpumäki – sång
Mattias Sjöstrand – gitarr
Mikael Karlsson – gitarr
Niklas Hansson – gitarr
Erik Lantz – slagverk
Andreas Sjösted – bas

About Author