KISS Klassified – War stories from a KISS Army general

0

KISS Klassified - War stories from a KISS Army generalGAIN
Släpps den 26 oktober

Under sjuttiotalet började det växa fram en färgstark glamvåg i Sverige, i framkant för den vågen stod den amerikanska rockgruppen KISS. Det var också då som en pojke vid namn Johan Kihlberg (president under många år i KISS Army), upptäckte de sminkade hjältarna. En av dessa, nämligen Gene Simmons (sång, bas) anser att Johan är en härligt kreativt person med mycket hjärta.

Denna kreativitet har till sist lett till att han författat alla sina minnen i denna matiga bok för både den oinvigde och det stora fanet. Detta har sedan nedtecknats av journalisten Carl Linnaeus (känd för sina omfattande bandartiklar i Sweden Rock Magazine). Tillsammans med Mats Vassfjord (fotograf) reste Kihlberg runt om i världen för att dokumentera bandets medlemmar både på turnéer, i studion och på expos. Det här verket bjuder bland annat på en djupdykning i gruppens historia, men även på hur det är att vara ett riktigt hardcore-fan. Det som ger det hela ytterligare en dimension är förorden, skrivna av självaste ex-KISS-gitarristen Bruce Kulick (1984-1996). Johan, Mats och Carl lyckas fånga starka ögonblick ur bandets historia i ord och bild, tillsammans trollbinder de läsaren. Alla sinnen är som fastklistrade vid varje sida och nyfikenheten är på topp över vad nästa blad kommer att bjuda på. Journalisten Carl använder ett språk som är engagerande, inspirerande och underhållande, där han flätar ihop Kihlbergs upplevelser med fakta på ett smakfullt sätt. Han lyckas dessutom sammanfatta äventyren i en strålande skrift som gifter sig bra ihop med Mats delikata bilder.

I en värld där alltför många biografier har släppts om ett av värdens största band är det befriande att få se på KISS ur ett annat perspektiv. Här får vi nya historier, nya vinklar och framförallt nya bilder att djupdyka i. Allt på ett sådant smakfullt sätt att värmen lyser igenom och varje sida känns intresseväckande. Det här är en bok för både den invigde som nybörjaren, en bok som på ett lättsmält sätt levererar ett nytt kapitel till sagan om bandet KISS.

Betyg: 7/10

Författare:
Johan Kihlberg – berättare
Carl Linnaeus – författare
Mats Vassfjord – fotograf           

About Author