Kreator – Getaway Rock Festival

0

Datum: 7 augusti 2014

Efter flera timmars ösregn möts snart festivalbesökarna av ett ljus i slutet av tunneln, nämligen Kreators storslagna show på Green Stage. Med pompa och ståt tågar bandet in på scen för att bjuda på högklassig tysk thrash metal utan dess like.

Med Phantom Antichrist från den lika titulerade plattan som introlåt tar bandet snabbt kommandot över spelningen. Följande From Flood Into Fire följer i samma anda och bjuder på ett musikalt spektakel som man sällan skådat. Rökmaskinerna börjar spruta rökplymer höga som scenen i takt med frontmannen Mille Petrozzas skrik. Nu tilltar även interaktionen med publiken. Med sina gutturala skrik berättar Mille för publiken att han vill se lite ”Swedish Chaos”. Han manar på folket till x antal wall of deaths, circle pits och mosh pits vilket publiken med gott lynne ger respons på. Att sångaren verkar kommit fel och är helt övertygad om att han befinner sig på Gateway Rock Festival och inte Getaway Rock Festival leder även till hjärtligt skrockande i publiken.

mg_5121Det är inget överdrivet spektakel som pågår på scen. Bassisten står ofta krokryggad och headbangar lugnt fram och tillbaka. Gitarristen Sami står mest och ser omåttligt
glad ut, vilket är en rolig kontring till frontmannens stenhårda scenpersonlighet. Trummisen sitter
bakom trummorna och gör sin grej. Det är helt enkelt ganska lugnt på scenen. De vankar omkring och headbangar lite då och då. Men det är ingen som stör mig, för vad som saknas i fart på scenen tas igen av den otroliga publikkontakten och det snortajta spelandet. Det märks verkligen att grabbarna har haft 32 år på sig att bemästra sina instrument. I enkla ordalag kan man säga att det låter asbra. Det är ungefär som att lyssna som en maffig studioversion av varje låt.

Avslutningsvis bjuds publiken på The Flag of Hate och manas till oavbruten circle pit framför scenen, vilket åskådarna gladeligen hakar på. Ett ypperligt slut på en mycket imponerande konsert.

Bäst: Den otroliga publikkontakten
Sämst: Det hade kunnat vara lite mer energi på scen
Betyg: 9/10

Setlist:
1. Phantom Antichrist
2. From Flood Into Fire
3. Endless Pain
4. Pleasure To Kill
5. Hordes of Chaos
6. Phobia
7. Enemy of God
8. Civilization Collapse
9. Violent Revolution
10. Flags of Hate

Text: Markus Lassus Bjälnes
Foto: Sandra Thulin
Fler bilder hittar ni här.

About Author