Legendariska MERCYFUL FATE klara till Copenhell 2020

0

MERCYFUL FATEDet legendariska danska heavy metal bandet MERCYFUL FATE kommer att göra en spektakulär återkomst vid nästa års COPENHELL i Köpenhamn, Danmark. För nästan 40 år sedan skapade sångaren King Diamond och gitarristen Hank Shermann det som senare skulle bli det mest ikoniska och inflytelserika danska heavy metal bandet någonsin. MERCYFUL FATE spelade en central roll bland den första vågen av heavy metal och har sedandess kommit att få legendarisk status.

Bandet kommer att uppträda med ”9” lineupen med Hank Shermann (gitarr), King Diamond (sång), Bjarne T. Holm (trummor), Mike Wead (gitarr) och Joey Vera (bas). Joey Vera (Armored Saint, Fates Warning) ombads att fylla i för Timi Hansen, som för närvarande är borta. Setlistan kommer endast att bestå av låtar från den allra första ’mini-LP’ albumet Melissa och Don’t Break The Oath plus några helt nya låtar skrivna specifikt i samma stil.

COPENHELL är en 4-dagars rock- och metallfestival utomhus som äger rum på det gamla B&W-varvet mitt i Köpenhamn, Danmark i juni varje år. Det första COPENHELL startade 2010 och festivalen firade sitt 10-årsjubileum i år tillsammans med en publik på 27 000 personer – en viktig milstolpe för rock och metal i Danmark!

Festivalen räknar med att lansera försäljningen av 3- och 4-dagars biljetter i oktober i höst. Följ COPENHELL på Facebook och Instagram, samt på www.copenhell.dk för mer nyheter.

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.