Limbo- Limbo

0

Självsläpp
Släpps den 15 juli

Göteborg levererar ytterligare en svensk progressiv metal-bomb när Limbo släpper sin självbetitlade debut. Med stadens klassiska sound lyckas gruppen skapa sin egen nisch och sticka ut från kölvattnet av metalband.

Gruppen lyckas med konsten att få de tunga och slagkraftiga tonerna att smälta samman med slingrande gitarrer i skrikande, ljusa toner. Sångaren Daniel Håkansson släpper gång på gång lös sitt inre freak i brutalt growl som är allt annat än kliché. I With Eyes Wide Shut visar trummisen Carl Tudén att det inte finns några gränser för hur hårt skinnet kan hudflängas och en matig uppbackning från basen smattrar överraskande till i örat. Musiken balanserar på gränsen mellan bli övermäktigt eller undermåttlig  utan att snubbla över varken det ena eller det andra. Den brutalt påträngande ljudbilden är ett vågat steg att ta men fyller sitt syfte i Amid The Labyrinth där gitarristerna Marcus Johansson och Julius Dellås står i centrum.  Gitarrerna osar av den klassiska Göteborgs-andan och påminner om ett tidigt In Flames som möter sentida Everygrey och nutida 30 Seconds To Mars. Tänk dig en hårt growlande Anders Fridén med ett instrumentalt Opeth och trummor som får ljudmattan att pryglas ordentligt.

Limbo gör som de flesta debuterande band, trevar fram på upptrampade stigar och försöker etablera en schysst avstickare som de kan kalla sin egen. Musiken osar Göteborg ända ut i fingerspetsarna och med en debut som håller hög klass ska det bli intressant att se vad som sker framöver. Grabbarna är inte där än, men på god väg.

Betyg: 7/10

Spår:

01. Unleashed
02. Dreamer’s Awakening
03. Transcendental
04. Amid the Labyrinth
05. Occam’s Razor
06. Oxymoron
07. Cognitive Dissonance
08. With Eyes Wide Shut
09. The Consequence
10. The Inevitable Path to Disintegration

Medlemmar:

Marcus Johansson- gitarr
Julius Dellås- gitarr
Philip Elias- bas
Carl Tudén- trummor
Daniel Håkansson- sång

About Author