Linköping Metal Massacre 4

0
Linköping Metal Massacre 4

Pga att Chaffören Micke är sen från ett annat fotojobb så blir avgången från Västerås mot Linköping därefter nånstans efter 14taget, drygt 25mil skall köras mot ett mål man inte är så ofta i,
vilket i sin tur gör att familjebussen snabbt förvandlas till en Ferrari (dock saknar den farten).

Men efter mycke svordomar och klagande att bromsen måste användas pga söndagsåkare så är vi framme.
Själva stället där Metal Massacre 4 skall hållas känns till en början mer som ett köpcenter vilket ändras minut för minut och det fylls på med skönt folk och belysningen dämpas när banden börjat komma igång, dock en tanke som inte släpper är nånting vi körde igenom på vägen hit, hur fan kan man döpa en rondell till ”Mörtlösa Rondellen”.

Men nu ligger focus på Banden och vad kvällen har i sitt sköte.
300biljetter var förköpta enligt källor på plats vilket är förvånande då lokalerna fyller minst 3ggr till och dubbla barer, dubbla scener, bra band och en sjujäkla trevlig personal med go dialekt.
Kanske beror på hockeyn?? Men jag hade nog velat sett den hårdrockare som skippar en spelning för en match!

Lilla scenen kör igång och de är nåt speciellt med litet scen i pubmiljö med rockband som har drömmen att bli stora, de har sina fasta fans som de flesta som även kommer på fika hemma Måndag till Söndag.
Scenen är lite väl liten för att nå ända fram, vissa band bättre än andra men de flesta av dem ger verkligen järnet och låter riktigt bra och det ger folk en chans att hitta nya förmågor att följa, om inte annat rocka loss.

Stora scenen kör ”Los Sin Numbres” igång, det är hyfsat tidigt ännu och även då det är folk så är det inte riktigt fullt i lokalen detta är skitsynd då det börjar osa ROCK av högre grad och tempot ökar.

Upptäcker oss själva att man står omedvetet å svajar med och det ramlar på folk i jämn ström
så lokalerna fylls på sakta men säkert, Och nu kommer den där kända känslan man har när man vet att det vankas klockren kväll med ÖS.

Efter lite kikande på folk och en pissoar och en bira senare så är man tillbaka vid stora scen och när sångarens avgrundsvrål som skulle få vilken riktig hårdrockare som helst att vilja sänka hockeyfantasten bredvid sig, det bara ilar genom kroppen och Los Sin Nombre, The Haunted, Bullet, Hardcore Superstar är de band som kommer inta den större scenen under kvällen.

Den lilla scenen äntrar ett band efter det andra och kvällens gång och uppställningen är  Roadraiders, Planets Align, Suburban Crook Attakk, Ars Moriende, Oblivius, Nifters, Algaion, Abramis Brama.
En riktigt trevlig kavalkad av band.

Nu börjar det bli riktigt rikligt med folk men som svensken i ett nötskal så är ju anhalterna 3 på vägen till egentligen vad som helst.
1: entren 2:baren 3:Scen och anhalt 2 upprepas konstant genom kvällen.

Vi springer mellan Stora och Lilla scenen och det är pendlar folk mellan dem då speltillfällena går ihop och man vill ju verkligen se och höra allt.

Sammanställning av kvällen blir  bra rakt igenom många band både små och större, de flesta kommer säkerligen dyka upp senare på fler festivaler än detta, lite folktomt från start men en stadig ström av folk som fyller på och det blir ett jävla ös så denna festival blir nånting att följa hädanefter då den är en solglimt i vintermörkret som definitivt fått festivalkänslorna att koka, Klockrent!!!

/RockOn!!!   Micke Bard och ”PappaGruppen”

About Author