Live: Alice Cooper på Skogsröjet, Rejmyre

0Live: Alice Cooper på Skogsröjet, Rejmyre

10/8-2012


Ett stort skynke täcker den största scenen, Röjet, när klockan börjar närma sig nio på kvällen. Skogsröjets hittills största publik står samlade, spända av förväntan. När det plötsligt börjar röra sig bakom skynket uppstår ett jubel som övergår till ett öronbedövande skrik av lycka när skynket äntligen faller och Alice Cooper med sitt snygga band uppenbarar sig på scenen.
De inleder med Black Widow och Alice Cooper ser ut som en jättespindel när han sträcker ut armarna och man får se att hans jacka har tre stycken extra ”ben” på varje sida. Han ser oerhört mäktig ut när han höjer armarna i luften och skådar ut över publiken. Jag som är livrädd för spindlar försöker förtränga hur läskigt det här är (ja, jag är lite fjantig just när det gäller spindlar) och spanar in gitarristen Orianthi och basisten Chuck Garric lite extra mycket istället eftersom de står på min sida av scenen.

Det är mer eller mindre allsång i varenda låt och publikens sång överröstar nästan bandet i refrängen på Hey Stoopid. Musikerna turas om att ta plats längst fram på scenen när Alice Cooper håller sig i bakgrunden lite. Orianthi är fruktansvärt fager ikväll och posar snyggt medan hon river av solo efter solo.
Det är som vanligt en underhållande scenshow med svärd, mystiska personer i skelettkostymer och en blond docka som Alice Cooper kastar runt med. Det gigantiska monstret som kommer ut och går runt på scenen under Feed My Frankenstein ser nästan obehagligt verkligt ut och av någon anledning måste jag (även denna gång) hålla andan när Alice Cooper blir förd till giljotinen och halshuggs. Jag blir alltid lika lättad när han kommer ut välbehållen på scenen igen.


Vi får avnjuta bland annat Billion Dollar Babies, Caffeine, No More Mr Nice Guy och balladen Only Women Bleed. Störst jubel får som vanligt Poison, vilket jag tycker är kvällens tråkigaste låt mest eftersom Alice Coopers röst inte riktigt gör just den låten rättvisa ikväll. Annars finns det inget att klaga på och lyckan i publiken är total när showen avslutas med School’s Out och enorma ballonger kastas ut till publiken. Alice Cooper tackar sedan så hemskt mycket för ikväll och lämnar scenen.Jag finner alltid Alice Coopers shower lika underhållande och kvällens uppvisning är inget undantag. Han låter lika bra som alltid och bandet är så snyggt tillsammans på scenen att man inte kan slita ögonen ifrån den. Till råga på allt slapp vi regn under hela spelningen.


Bäst: Feed My Frankenstein och Orianthi (ja, jag blev lite förälskad ikväll).
Sämst: Jag kan faktiskt inte komma på något som var sämst.
Betyg: 8/10


Text: Annelie Tottie

Foto: Dave

About Author