Live: Steel Panther på Sweden Rock Festival, Sölvesborg

0

Live: Steel Panther på Sweden Rock Festival, Sölvesborg

7/6-2012

.

För andra gången på Sweden Rock Festival fick vi igår uppleva Steel Panther i all sin prakt. Rock Stage fick den stora äran att visa upp detta extremt underhållande band. Många verkar ha sett fram emot denna spelning och även om publiken var gigantisk från början så kom fler och fler springandes hela tiden när de hörde vilka som stod på scenen.

.

Idag valde Steel Panther, inte helt oväntat, att öppna med Supersonic Sex Machine från senaste plattan Balls Out. De kör genast vidare med min personliga favorit från samma platta, Tomorrow Night, innan de sätter igång med att presentera sig själva. Först säger de att de är världens bästa band, men sedan ändrar de sig till att Sebastian Bach faktiskt är det (vilket sammanträffande att han spelar här senare ikväll). Vi får jubla för Michael Starrs nyinköpta spandexbrallor medan Lexxi Foxxx står och speglar sig i sin oerhört vackra spegel (den som lyckas sno den och ger den till mig får en kram).

.

Under en och en halv timme får vi njuta av i princip alla deras godingar (men vart tog The Shocker vägen?!). Det finns ingen låt som är mindre uppskattad än någon annan och den gigantiska publiken bara älskar allt. Innan Party All Day får ett gäng brudar komma upp på scenen och jag misstänker att det vankas tuttar. Precis som jag trodde är det inte mindre än två tjejer som visar upp sig inför den glada publiken när låten är slut.

.

Steel Panther levererar som vanligt. Musiken låter så sinnessjukt bra live att man måste beundra dem. De är duktiga musiker, inget snack om saker. Texterna är fantastiskt roliga och musiken är så oerhört partyvänlig. Däremot har de varit bättre de senaste två gångerna jag sett dem. Jag kan dock inte sätta fingret på varför. Kanske var det bara för att jag hade solen i ögonen hela tiden under spelningen?

.

Setlist:

Supersonic Sex Machine

Tomorrow Night

Fat Girl

Asian Hooker

Just Like Tiger Woods

Gold Digging Whore

Turn Out The Lights

Community Property

Eyes Of A Panther

Girl From Oklahoma

Party All Day

It Won’t Suck Itself

Eatin’ Ain’t Cheatin’

17 Girls In A Row

Death To All But Metal

.

Bäst: Community Property och Death To All But Metal.

Sämst: Eftersom man inte ska klaga på solen så… Inget var sämst.

Betyg: 8/10

.

Annelie Tottie

.

.

Foto: Mattias Petersson


About Author