Live to win – till förmån för barncancerfonden

0

Svensk metalscen har alltid stått för solidaritet men nu har fler och fler människor börjat ta det ett steg längre. Förra året hade vi galan ProstatAttack i Stockholm där intäkterna oavkortat gick till prostatacancerforskningen. I år har vi ett nytt initiativ i Fårhult där insamlingen sker till Barncancerfonden. Bakom evenemanget står eldsjälen Emil Näsström som utöver att vara eventets arrangör även agerar sångare och gitarrist i bandet Saved By Insanity. Han har följande att säga om tillställningen:

Tanken på att hålla en välgörenhetsinsamling i varietétältet i Fårhult har funnits i flera år. Det som gjorde att det gick från idé till handling var när en fyraåring i vänkretsen drabbades av en hjärntumör. Som nybliven tvåbarnsfar kan man inte låta bli att drabbas av den fruktansvärda nyheten. När det sedan framkom att tumören var elakartad gick det inte att vara passiv åskådare längre!

Att få höra att ens barn ska dö är varje förälders värsta mardröm! Även om vi inte helt kan förhindra att barn dör i förtid, kan vi åtminstone göra vad vi kan för att rädda så många som möjligt, och det är just det den här kvällen ska handla om. Detta är en insamling till forskning som räddar liv! Ingen kan göra allt, men alla kan göra något och varje krona räknas!

Just nu pågår arbetet för fullt med det som ska bli finalen på barncancerfondsinsamlingen Live to win, som är en konsertkväll med tre olika hårdrocksband. Konserten kommer ta plats i ett varietétält ute på en åker i Fårhult utanför Västervik. Entréintäckterna kommer gå oavkortat till barncancerfonden.

Banden för kvällen är Saved by insanity (Linköping) , Orbit Culture (Eksjö) och Wingz (Västervik). Banden ställer upp helt ideellt för att hjälpa till och stötta insamlingen. Flera föreningar och företag hjälper till och stöttar under kvällen, bland annat föreningen Tältvarieténs Vänner som ställer upp med tält och tillhörande scen samt ljud/ljus, Linköpingsbaserade DXD Eventteknik kompletterar upp ljudet så det passar en metalkonsert och den lokala smalspårsföreningen kommer sätta in extra tågturer så att besökare lätt ska kunna ta sig in till Västervik efter evenemangets slut.

Evenemanget – LÄNK

Vill du bidra men kan ej närvara under kvällen kan du skänka valfri summa till Barncancerfonden här – LÄNK

 

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.