Lord Of Cyclopes – Karma Hammer

1

Rambo Music
Släpps den 1 december

I begynnelsen, i Göteborg år 2011, skapade Gud ett enögt rockband. Gud såg att det var gott och kallade det Lord Of Cyclopes. Kort därefter revolterade fyrlingarna och bekände sig till evolutionen och släppte en EP år 2015. Efter ytterligare några år in i tideräkningen bestämde sig cykloperna, sitt enögda handikapp till trots, att släppa debuten Karma Hammer. Och bandet sade: ”Varde stoner rock”, och det vart stoner rock.

Bortom bibliska och grekiska mytologiska referenser kan man lugnt påstå att karmahammaren inte hugger i sten. Stoner rock har en tendens att bli tråkigt om den inte framförs på rätt sätt. Ibland blir det bara en sörja av fuzzgitarrer där allt går ut på att det ska låta som en grötig geggamoja. Så är det inte i Lord Of Cyclopes fall. Titelspåret är en riktigt trevlig och dansant dänga med ett välkomponerat snärtigt riff och glada hängpukor. Mer aggressivitet och högre fart råder sedan i Haunted Breeze, för att åter bli trallvänligt i Robotic Friend. Avslutande Our Faces får anses vara plattans episka ballad med stonermått mätt. Cyclope Pelés sång, likväl som hela bandet, bär tydliga influenser från det mesta som Josh Homme är inblandad i, det vill säga bland annat Eagles Of Death Metal, Queens Of The Stone Age och insomnade Kyuss.

Ibland blir det väl mycket rytmisk bompa, varvid plattan kräver sin tid av lyssnaren. Men när den väl sitter så sitter den. Cykloperna i bandet behöver inga skygglappar, de har bara ett öga var ändå. Orädda plockar de marknadsandelar på stonermarknaden. Det är dags att öppna båda ögonen för detta band.

Betyg: 7/10

Spår:
1. Hymn of the giant
2. Inverted Midas touch
3. Karma hammer
4. Albanian rollercoaster
5. Haunted breeze
6. Fed up with trouble
7. Layers
8. Robotic friend
9. Shotgun
10. Egyptian sleep
11. Our faces

Medlemmar:
Cyclope Pelé – sång
Cyclope Joe – trummor
Cyclope Jorge – bas
Cyclope George – gitarr

About Author

Gillar hårdrock och de flesta av dess undergenrer