MadMan’s Choice – Vanity

0

Rambo Music
Släpps den 8 december

Fem gubbar med olika musikaliska bakgrunder står nu enade i en sammansvetsad trupp. Göteborgarna i MadMan’s Choice startade 2015 och har sedan dess lirat i olika konstellationer på klubbar i vårt avlånga land. Nu rustar bandet återigen upp inför släppet av sitt debutalbum Vanity. Medlemmarnas tidigare nämnda olikheter har lett till en personlig ljudbild som bäst beskrivs som renodlad grunge från 2000-talet.

Grunge har en tendens att tävla om vem som kan spela i det långsammaste tempot eller möjligtvis vem som kan dra ut på tonerna längst. MadMan’s Choice gör ett lysande jobb med att sätta en modern prägel på musiken. Med en stadigt bitter tongång har bandet lyckats baka in en gnutta hopp i varje spår. Smuts och avslappnade toner möts i Derailed. Även titelspåret har samma skitiga influenser från Alice in Chains gamla platta Jar of Flies (1994). Lägg sedan till Blind som går från muntert intro till ett explosionsartat och svängigt krutpaket och du har något med en personlig charm. Denna charm kan även tillskrivas sångaren Morgan de Boers stämma även om den känns begränsad. Däremot hade The Agony In Me kunnat läggas på hyllan. Dessa trettio sekunder av halvengagerat akustiskt gitarrplock känns som skivans svarta får.

MadMan’s Choise rör runt i grytan och även om 90-talet dominerar ljudbilden bjuder kvartetten på en vass debutplatta. Man brukar finurligt säga att friskt vågat är hälften vunnet. Hos dessa göteborgare stämmer uttrycket väl eftersom de lika gärna hade kunnat köra ned i ett halvtaskigt alternativrocksdike. Håll er på vägen grabbar och kör precis lagom bångstyrigt.

Betyg: 7/10

Spår:
1. Deralied
2. Vanity
3. Blind
4. Burn That Halo
5. Unstable
6. The Other Side
7. The Agony In Me
8. Desperately In Need
9. You Fools
10. River Of The Condemned

Medlemmar:
Morgan de Boer – sång
Patrik Petersson – trummor
Peter Gustafsson – bas
Gustav Linde – gitarr

About Author