Magnum – Lost On The Road To Eternity

0

Steamhammer/SVP
Släpps den 19 januari

AOR-farbröderna från Birmingham är tillbaka med sin blandning av klämchecka refränger, grandiosa filmmusiksstycken och smäktande ballader. Med platta nummer 20 märks det tydligt att gruppen har gått tillbaka till sina rötter genom att ta ut svängarna och vrida upp den brittiska charmen till elva. I år ser vi ett band som gått från att spela på sparlåga till att bränna av de största fyrverkerierna.

Keyboardisten Rick Benton visar framfötterna med grandiosa pianostycken med extra mycket kärlek. Även trumslagarpojken Lee Morris är ett välkommet inslag som med tajt rytmik skapar ett nytt fräscht gung i musiken. Kanske behövdes det att dessa två nytillskott fick blandas in i mixen för att bandgeneralen Tony Clarkin (gitarr) skulle återfå sin forna gnista. Till och med basisten Al Barrow verkar ha fått liv i fingrarna. Inledande Peached And Cream har ett klassiskt AOR-sväng som får fötterna att stampa takten. Lägg sedan till Bob Catleys mjuka sandpapper-röst och du har ett skinande körsbär på denna delikata milkshake. Trots en nära stående pensionsålder är mannen lika vital som alltid. De klassiska filmiska tongångarna från Chase the Dragon (1982) blandas med progg och framförallt keyboardstinn bombastisk AOR av nästan fåniga mått. En förtjusande överraskning får vi också i Tobias Sammet (Edguy, Avantasia) som med sitt inhopp på sång verkligen får titelspåret att skina. Inte konstigt att tidiga Edguy lät som att de käkat Magnum-plattor till frukost sedan barnsben.

Magnum har hittat sin bombastiska ådra och där de förut var vilse på vägen, med utspridda rasstopp, är de åter tillbaka på rätt sida av kartan. Gubbarna kan än och med en bra blandning av gammal pompa och nyfunnen energi kan de skjuta upp pensionsålder i ytligare några år.

Betyg: 7/10 

Spår:
1. Peaches and Cream
2. Show Me Your Hands
3. Storm Baby
4. Welcome to the Cosmic Cabaret
5. Lost on the Road to Eternity
6. Without Love
7. Tell Me What You´ve Got To Say
8. Ya Wanna Be Someone
9. Forbidden Masquerade
10. Glory to Ashes
11. King Of The World

Medlemmar:
Tony Clarkin – gitarr
Bob Catley – sång
Al Barrow – bas
Rick Benton – Keyboards
Lee Morris – trummor

Text: Gabi Mattsson

About Author

Skribent med fokus på recensioner och intervjuer. Rycker in som fotograf när tillfälle erbjuds och skriver även för Sweden Rock Magazine.