Marduk – Live på Metaltown 2013

0

Marduk‚ march 2012 Left to right: Morgan, Lars, Mortuus, DevoI ett tält som hjälper Marduk till rätt stämning finns många nyfikna i publiken som möjligtvis inte förstår känslan Marduk jobbar för. Jag och vår filmare Eddie stortrivs och är lyckliga att Metaltown skickar hit klassiska pionjärer inom black-metal. Jag blir även imponerad av det trevliga ljudet Close-Up tältet ger oss. Visst kan det nog varit svårt för Marduk att spela i slutet av Sabatons konsert och avsluta sitt set i början av Slipknot. Det är väldigt lite folk i tältet och vi kan utan problem gå långt fram utan att behöva trängas.

Musikmässigt är det underbart att få höra musiker som vet hur sin musikstil skall spelas. En fråga som dock kvarstår. Är Morgan lite irriterad över den dåliga publikresponsen? Jag får den känslan av honom då han kallar publiken horungar, och andra stunden ber oss hålla käften. Bandet annars kör en kanon spelning och varje låt levererar en efter en. Bandet ger den energi jag förväntar mig av klassisk black-metal, men låter jag grinig när jag efterfrågar lite känsla från publiken? Marduk ger och ger men får desto mindre tillbaka. Tyvärr vill jag säga att många i publiken troligtvis gått dit för att dom inte hade något bättre för sig vilket förstörde stämningen för oss andra som faktiskt uppskattar Marduks musik.

Bästa: Hela bandets musikaliska insats trots den dåliga responsen från publiken.
Sämst: Att det var så lite folk i tältet.
Betyg: 7/10

About Author