Mark Morton – Anesthetic

0

Spinefarm Records
Släpps 1 mars

En del människor drar iväg till fjällen med den nyinköpta husvagnen för att få ro och hitta ny energi. Andra köper en ny gitarr, skriver ett gäng moderna metal-låtar och samlar flera av sina idoler och favoritsångare runt lägerelden för att göra något nytt. Det senare är precis vad Mark Morton, till vardags gitarrist i Lamb of God, gör i skapandet av Anesthetic.

Detta är inget typiskt Lamb of God-album utan snarare ett eget monster sprunget ur Mortons skapelselusta. Musiken håller sig mestadels inom de hårda ramarna och spänner från rock till klassisk heavy metal och mer moderna varianter. Inledande Cross Off, med Chester Bennington (f.d. Linkin Park) är en riktigt hård käftsmäll med rejält gung som sätter rutten för den här skivan. Samma driv fortsätter i varierande tempo genom påföljande spår och blandas upp med lika delar groove, thrash och rock’n’roll. Spår åtta lämnar detta koncept och ger oss ett skönt avbrott i form av Reveal med Naeemah Maddox, en ny, ung rocksångerska på uppgång. Detta är en lugnare rocklåt med en klar Counting Crows-känsla. Truth Is Dead summerar plattan med ett starkt samarbete mellan Randy Blythe (Lamb of God) och Alissa White-Gluz (Arch Enemy). Deras röster kompletterar varandra väl på det klart hårdaste spåret.

Genom att samla sina samtida idoler och inspirationskällor och låta dem samverka i skapandet har Mark Morton gett oss ett väl varierat album. Det kan absolut fungera som en tidskapsel över hur modern amerikansk hårdrock låter 2019. Eller som ett riktigt bra blandband i bergsprängaren när gitarren åkt i elden.

Betyg 8/10

Spår
1. Cross Off
2. Sworn Apart
3. Axis
4. The Never
5. Save Defiance
6. Blur
7. Back From The Dead
8. Reveal
9. Imaginary Days
10. Truth Is Dead

Medlemmar
Mark Morton (sång, gitarr)
Gästartister (sång, gitarr, bas, trummor)

About Author

Recenserar mycket och gärna. Rötterna i thrash, death och klassisk heavy metal. Blir även en del konsertfoto när tillfälle ges.